Υποχώρηση, αλλά και... στάση συναλλαγών

Με πολύ χαμηλό τζίρο, που τεχνικά δεν συνιστά αρνητική παράμετρο, συντηρείται η αγορά πέριξ των 2.035 μονάδων. Εντονη κινητικότητα για τις τρεις μετοχές των πετρελαϊκών ομίλων και επιμέρους κινητικότητα σε μετοχές που κινούνται (και) λόγω φημών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εάν ο γενικός δείκτης καταφέρει στο κλείσιμο να κρατήσει τις 2.035 μονάδες, να περιορίσει δηλαδή της απώλειες του δείκτη στις περίπου 10 μονάδες τότε θα μιλάμε για μια συνεδρίαση που αν μη τι άλλο εξακολουθεί να έχει τεχνικά χαρακτηριστικά.

Πάντως το παράδοξο της σημερινής συνεδρίασης είναι η απρόσμενα πολύ χαμηλές συναλλαγές. Ενώ το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης συμπεριλαμβανομένου του πακέτου της Χαλκόρ ο τζίρος έφτανε στα 10 εκατ. ευρώ λίγο πριν τις 15:00 οι συναλλαγές με το ”ζόρι” έφταναν τα 60 εκατ. ευρώ.

Σαφώς περιορισμένος ο αριθμός των μετοχών που καταφέρνουν να κρατούν κάποια μικρά κέρδη καθώς τόσο ο FTSE-20 όσο και ο τραπεζικός δείκτης υποχωρούν κατά 0,5%. Είναι όμως άξιο απορίας πως σε ορισμένες μετοχές, ενδεικτικά αναφέρεται αυτή του Βασιλόπουλου με προσφορά μόλις 60 τεμαχίων, ο τίτλος αφήνεται να υποχωρήσει κατά 6,6%.

Αντιθέτως οι μετοχές των Βερνίκος, Βογιατζόγλου, Κέκροψ, ΕΒΖ, Druckfarben, Ελληνικά Πετρέλαια, Πετρόλα, Μύλοι Κεπενού, Μότορ Όϊλ παρατηρείται κάποια στοιχειώδης κινητικότητα.

Στα υπόψιν η δεύτερη θετική, μέχρι στιγμής, συνεδρίαση για τη Eurbank, η υπέρβαση των 5 ευρώ για την μετοχή των ΕΧΑΕ, η κινητικότητα και στις τρεις μετοχές πετρελαϊκών εταιριών και η περιρέουσα φημολογία για τη μετοχή του Κέκροπα.

Σημείωση: Μπορεί η υπόθεση του Κέκροπα να παραπέμπει στην παροιμία του... γιδοβοσκού και του λύκου, πλην όμως η μετοχή συντηρείται στο +12% με συναλλαγές μόλις 5.500 τεμαχίων.

Βέβαια και αυτή τη φορά αφορμή στέκεται η φημολογία για τελεσίδικη εκδίκαση της υπόθεσης την ερχόμενη εβδομάδα. Οι φήμες μπορεί να κρατούν καλά, εμείς όμως αρκούντως επιφυλακτικοί αναμένουμε την είδηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v