Η ατζέντα της Παρασκευής

Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 25.110.000 (ΚΟ) μετοχές της Δίας Επενδυτική, οι οποίες προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων (ΚΑ), ενώ οι Alpha Bank και Alpha Επενδύσεων πραγματοποιούν γ.σ. με βασικότερο θέμα την έγκριση του σχεδίου της μεταξύ τους συγχώνευσης.

Η ατζέντα της Παρασκευής
Σήμερα, Παρασκευή

Γενικές συνελεύσεις

ALPHA BANK Α.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, στις 09:00, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 46, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση των σχεδίων της συμβάσεως και της πράξεως συγχωνεύσεως των ανωνύμων εταιριών ”Alpha Tράπεζα AE” και ”Αλφα Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου”, δι’ απορροφήσεως της δεύτερης από την πρώτη, έγκριση του Ισολογισμού Μετασχηματισμού της ”Alpha Tράπεζα AE”, μετά των οικείων πιστοποιητικών των Ορκωτών Ελεγκτών, της κατ’ άρθρο 69 παραγρ. 4 κ.ν. 2190/1920 Εκθέσεως του Διοικητικού Συμβουλίου και παροχή εξουσιοδοτήσεως για την υπογραφή τής συμβολαιογραφικής πράξεως και τη διενέργεια κάθε άλλης πράξεως ή δηλώσεως που απαιτείται για το σκοπό αυτό.

2. Έγκριση, κατ’ άρθρο 23α του κ.ν. 2190/1920, των σχεδίων της συμβάσεως και της πράξεως συγχωνεύσεως των εταιριών ”Alpha Τράπεζα ΑΕ” και ”Αλφα Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου”, δι’ απορροφήσεως της δεύτερης από την πρώτη.

3. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ”Alpha Τράπεζα ΑΕ” κατά το ποσό του εισφερομένου μετοχικού κεφαλαίου της ”Αλφα Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου”, λόγω συγχωνεύσεως δι’ απορροφήσεως. Μείωση, συνεπεία αποσβέσεως λόγω συγχύσεως, του μετοχικού κεφαλαίου της ”Alpha Τράπεζα ΑΕ”, κατά το ποσό της συνολικής ονομαστικής αξίας των μετοχών που η απορροφώσα κατέχει στην απορροφώμενη, η απορροφώμενη κατέχει στην απορροφώσα και η απορροφώμενη κατέχει εις εαυτήν. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ”Alpha Τράπεζα ΑΕ”, κατόπιν κεφαλαιοποιήσεως αποθεματικών, για στρογγυλοποίηση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής της ”Alpha Τράπεζα ΑΕ” σε Ευρώ 4,87. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού και χορήγηση ανεκκλήτου εντολής προς το Δ.Σ. για την τακτοποίηση τυχόν κλασματικών δικαιωμάτων.

4. Έγκριση των μέχρι σήμερα πράξεων, ενεργειών και δηλώσεων του Δ.Σ. της ”Alpha Τράπεζα ΑΕ”, των προστηθέντων και των πληρεξουσίων της για τους σκοπούς τής ως άνω συγχωνεύσεως.

ALPHA ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε.Ε.Χ.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 10:00, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 46, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση των σχεδίων της συμβάσεως και της πράξεως συγχωνεύσεως των ανωνύμων εταιριών ”Αλφα Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου” και ”Alpha Τράπεζα Α.Ε.”, δια απορροφήσεως της πρώτης από την δεύτερη, έγκριση του Ισολογισμού Μετασχηματισμού της ”Αλφα Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου”, μετά των οικείων πιστοποιητικών των Ορκωτών Ελεγκτών, της κατ’ άρθρο 69 παραγρ. 4 κ.ν. 2190/1920 Εκθέσεως του Δ.Σ., και παροχή εξουσιοδοτήσεως για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξεως και τη διενέργεια κάθε άλλης πράξεως ή δηλώσεως που απαιτείται για το σκοπό αυτό.

2. Έγκριση, κατ’άρθρο 23α του κ.ν. 2190/1920, των σχεδίων της συμβάσεως και της πράξεως συγχωνεύσεως των εταιριών ”Αλφα Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου”, και ”Αlpha Τράπεζα Α.Ε.”, με απορρόφηση της πρώτης από την δεύτερη.

3. Έγκριση των μέχρι σήμερα πράξεων, ενεργειών και δηλώσεων του Δ.Σ. της ”Αλφα Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου”, των προστηθέντων και των πληρεξουσίων της για τους σκοπούς της ως άνω συγχωνεύσεως.

Διάφορα

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άκης Τσοχατζόπουλος, πραγματοποιεί συνάντηση στις 17:00 με τον υπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας της Κίνας, Xu Guanhua. Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην πορεία της τεχνολογικής και ερευνητικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, που στηρίζεται σε σχετική συμφωνία που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες το 1979.

Εταιρικές πράξεις

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 25.110.000 (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ”ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ” οι οποίες προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων (ΚΑ) μετοχών.

Διεθνείς εξελίξεις

ΗΠΑ

- Ανακοίνωση ΑΕΠ (β΄τρίμηνο).

Γαλλία

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού Ιουλία και Αυγούστου.

Γερμανία

- Τιμές εισαγωγών Αυγούστου.

Σάββατο 27/9

Γενικές συνελεύσεις

F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ - ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 11:00, στα γραφεία της έδρας της εταιρίας, στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου με ιδιωτική τοποθέτηση και παροχή εξουσιοδότησης σε μέλος η μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων του δανείου αυτού.

Κυριακή 28/9

Παρουσιάσεις

Πραγματοποιείται παρουσίαση της εταιρίας Κυριακούλης Ναυτιλιακή και του ομίλου αυτής στο Σύνδεσμο Επενδυτών Διαδικτύου (Σ.Ε.Δ.) και στο ευρύτερο επενδυτικό κοινό, στις 11:00 π.μ. στα γραφεία της εταιρίας (Λ. Αλίμου 7, Άλιμος). Αντικείμενο της παρουσίασης θα αποτελέσουν οι δραστηριότητες, τα οικονομικά μεγέθη και τα υπό εξέλιξη επενδυτικά σχέδια του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v