Στον άξονα των 2.000 περιστρέφεται η αγορά

Λυγίζει η υψηλή κεφαλαιοποίηση, με τον ΟΤΕ να υποχωρεί επικίνδυνα προς τα 9,2 ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς μοιάζει σαν να παραδίνεται σε μια προδιαγεγραμμένη πτωτική πορεία. Χάνεται και η βραχυπρόθεσμη στήριξη των 2.010 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τον ΟΤΕ να υποχωρεί κατά 2%, αλλά και την αγορά στο σύνολό της να διορθώνει προς τις 2.000 μονάδες δοκιμάζονται περισσότερες εύθραυστες περιοχές στήριξης.

Ούτως ή άλλως οι 2.010 μονάδες αποτελούν βραχυπρόθεσμο σημείο αναφοράς, οι δε 2.000 μονάδες ψυχολογικής και μόνο σημασίας επίπεδο.

Λιγότερες των 50 οι μετοχές που κινούνται ανοδικά. Αξίζει να αναφερθούν οι Τράπεζα της Ελλάδος με 6,7% ο Βάρδας, η Newsphone, Βωβός, Frigoglass και Ινφορματικς.

Το πρόβλημα της αγοράς εστιάζεται και σήμερα κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, καθώς ο FTSE-20 υποχωρεί κατά 1,4%, οριακά δηλαδή περισσότερο από το –1,36% του γενικού δείκτη.

Χαμηλότερα, στα 17,34 ευρώ, η μετοχή της Εθνικής, στα 17,72 ευρώ η Alpha, η δε Eurobank προς τα 13,7 ευρώ. Σταθερά χαμηλότερα των 6 ευρώ η μετοχή της Ιντρακόμ, ενώ ο ΟΤΕ διολισθαίνει επικίνδυνα προς τα επίπεδα των 9 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετοχές αυτής της κατηγορίας ”κρατούν” οι Τιτάν, Μοτορ Όιλ και με μικρά κέρδη το Αλουμίνιο και η Βιοχάλκο. Αρνητικό το διάγραμμα και της ΔΕΗ, που ”κρεμάει” προς τα 16,2 ευρώ.

Είναι λογικό με αυτό το κλίμα να παραδίνεται το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς. Αφής στιγμής δεν καθίσταται εφικτή η συγκράτηση της αγοράς στα επίπεδα των 2.010 μονάδων, το ενδεχόμενο περαιτέρω πιέσεων συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v