Επιφυλακτικό άνοιγμα περιμένουν οι ΑΧΕ

Για επιφυλακτικό άνοιγμα στη σημερινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους κάνουν λόγο οι ΑΧΕ, εκτιμώντας παράλληλα ότι το επίπεδο στήριξης των 2.000 μονάδων θα δοκιμαστεί για άλλη μια φορά. Καθοριστική στη διαμόρφωση της τάσης θα είναι και η πορεία των ευρωαγορών.

Επιφυλακτικό άνοιγμα περιμένουν οι ΑΧΕ
Επιφυλακτικό άνοιγμα με στίγμα τόσο από τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall, αλλά και τη σημερινή των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, περιμένουν οι ΑΧΕ για την συνεδρίαση της Παρασκευής στην ελληνική αγορά.

Ειδικότερα, η Marfin Ελληνική στο πρωινό της report σχολιάζει ότι οι 2.000 μονάδες είχαν αποδειχτεί πρόσφατα ως ένα σημείο ”στήριξης” για την αγορά, η οποία ωστόσο αναμένεται να δοκιμάσει ξανά αυτά τα επίπεδα.

Εν όψει της σημερινής συνεδρίασης, η Marfin περιμένει επιφυλακτικό άνοιγμα, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα και προς τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες φαίνεται να έχουν χάσει μέρος της τάσης τους.

Εξάλλου, ξεχωρίζει τη μετοχή του Τιτάνα, καθώς εκτιμά ότι ύστερα από την αρνητική πορεία των αγορών στις τελευταίες συνεδριάσεις, ίσως μεταστραφεί το ενδιαφέρον σε αμυντικές μετοχές.

Η Εγνατία Χρηματιστηριακή από την πλευρά της δεν αναμένει σημαντικές αλλαγές στην τάση για τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ επισημαίνει ότι η ”διάθεση” των ευρωαγορών θα καθορίσουν το κλίμα και στη Σοφοκλέους.

Επισημαίνει παράλληλα ότι ενδεχόμενη αρνητική έναρξη των συναλλαγών στην Ευρώπη, ύστερα και από την αντίστοιχη πορεία της Wall Street χθες το βράδυ, θα ”βαρύνει” το κλίμα.

Η Εγνατία τονίζει εξάλλου ότι οι επενδυτές εμφανίζονται απρόθυμοι να τοποθετηθούν στην αγορά σε αυτό το σημείο, με αποτέλεσμα να σημειώνονται χαμηλοί όγκοι συναλλαγών.

Από την πλευρά της η EFG Eurobank Χρηματιστηριακή σχολιάζει ότι οι διεθνείς συνθήκες είναι πιθανό να συνεχίσουν να επηρεάζουν την ελληνική αγορά, επιφέροντας επιπρόσθετες πιέσεις στη σημερινή συνεδρίαση.

Επισημαίνει ωστόσο ότι οι 2.000 μονάδες αναμένεται να αποδειχτούν ισχυρό επίπεδο στήριξης για άλλη μια φορά.

Η Κύκλος Χρηματιστηριακή ωστόσο εμφανίζεται αισιόδοξη, αναφέροντας στο report της ότι πιθανότατα σήμερα θα υπάρξει μια ανοδική, τεχνική αντίδραση προς τις 2.64 μονάδες, εφόσον το επιτρέψει και το κλίμα των διεθνών αγορών.

Από την πλευρά της η Εθνική ΑΧΕ σχολιάζει πως αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί βραχυπρόθεσμα η διατήρηση της τάσης ρευστοποίησης κερδών, η μεσοπρόθεσμη προοπτική τάσης της αγοράς παραμένει αισιόδοξη.

Η Fortius δεν αναμένει κάποιες ουσιαστικές αποκλίσεις από τα τρέχοντα επίπεδα για το Γενικό Δείκτη στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς, όπως επισημαίνει στο πρωινό της report, παρά τη διόρθωση των ξένων χρηματιστηρίων, συνεχίζει να κινείται πάνω από την ψυχολογική αντίσταση των 2.000 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v