”Τρώγεται” με τις 2.000 μονάδες η αγορά

Με τις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες στο γνώριμο πτωτικό μοτίβο, αλλά και χωρίς συνταρακτικές ειδήσεις, η Σοφοκλέους διολισθαίνει προς τις 2.000 μονάδες. Τα επίπεδα, αν και έχουν διασπασθεί, έχουν χαρακτηρισθεί κρίσιμα, κυρίως, από ψυχολογικής πλευράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προς τις 2.010 μονάδες - περιοχή που πρέπει να κρατήσει ο δείκτης - υποχωρεί η αγορά. Με περιορισμένες όμως συναλλαγές και τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί προς τις 3.540 μονάδες.

Με τις μετοχές των Alpha, Εθνικής και Eurobank να κυμαίνονται περίπου στα χθεσινά επίπεδα είναι λογικό να ξεχωρίζουν μόνο επιμέρους κινήσεις. Η μετοχή της Εθνικής κρατά τα 17,5 ευρώ σε μια εμφανή προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ”μαξιλάρι” πάνω από τα 17 ευρώ.

Η μετοχή της Ιντρακόμ υποχωρεί χαμηλότερα των 6 ευρώ, παρά την απόφαση της διοίκησης του ομίλου να περάσει στην αντεπίθεση καταθέτοντας μήνυση για την υπόθεση του ρωσικού Λόττο.

Μοιρασμένη η εικόνα στο κατασκευαστικό κλάδο με μετοχές, όπως η Αθηνά, Ελληνική Τεχνοδομική να κρατούν τα κέρδη τους, ενώ μετοχές όπως Πλαίσιο, ΕΛΤΟΝ Γερμανό, Folli Follie παραμένουν σε διαπραγμάτευση κοντά στην υψηλή τους τιμή.

Η μετοχή της Notos για την οποία η Εγνατία ΑΧΕ συστήνει αγορά δίνοντας τιμή στόχο τα 4,3 ευρώ κινείται στην περιοχή των 3,1 ευρώ.

Στον κλάδο των ακτοπλοϊκών παραμένει σταθερός ο Στρίντζης ενώ μικρές οι διακυμάνσεις για ΑΝΕΚ, Μινωικές και Επιχειρήσεις Αττικής.

Για τη συνέχεια θα ήταν καλό ο γενικός δείκτης να μη χάσει τις 2.010 μονάδες παρά τις περιορισμένες μεν πωλήσεις, ικανές όμως να πιέσουν χαμηλότερα την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v