Λήξη του μήνα - τάσεις σταθεροποίησης;

Υπάρχουν ορισμένοι ξένοι και ακόμη λιγότεροι εγχώριοι διαχειριστές που τοποθετούνται στα τρέχοντα επίπεδα τιμών σε μια ομάδα επιλεγμένων μετοχών. Εκλείπουν σταδιακά οι πιέσεις λόγω του κλεισίματος του μήνα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε διαδικασία συσσώρευσης επιδίδονται οι διεθνείς αγορές μέχρι νεοτέρας, τάση που προεξοφλούν αρκετές ΑΧΕ ότι θα επικρατήσει και στη Σοφοκλέους.

Οι πρώτες τοποθετήσεις, κυρίως λίγων ξένων και δευτερευόντως ορισμένων εγχώριων διαχειριστών, σε μετοχές των Εθνικής, Alpha, OTE, Vodafone, Τιτάν, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ μπορεί να αποτελούν ένα καλό προοίμιο για τη συνέχεια.

Ενδιάμεσα όμως θα πρέπει να έχουν μεσολαβήσει μια δυο ουσιαστικές κινήσεις σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Μένει να φανεί εάν όντως θα κατατεθούν σήμερα οι προσφορές για τη ΔΕΠΑ, ποιες θα είναι οι εξελίξεις από το μέτωπο του ΟΤΕ, αλλά και το ενδεχόμενο μιας στρατηγικής κίνησης με την CosmΟΤΕ, ποια θα είναι τελικά η πολιτική της Intracom στο θέμα της Vodafone και τέλος πως θα κινηθούν δυο τρεις μετοχές εταιριών, όπου κυοφορούνται εξελίξεις.

Θα φανούν σήμερα τα αντανακλαστικά της μετοχής της ΔΕΗ στην περίπτωση που κατατεθούν οι προσφορές για τη ΔΕΠΑ, για τον ΟΠΑΠ, καθώς η διοίκηση του οργανισμού προχωρά στη σύναψη νέων στρατηγικών συνεργασιών, αλλά και της Εθνικής.

Ειδικότερα, για τη μετοχή της Εθνικής αναμένεται με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα των κυβερνητικών πιέσεων και η επίσπευση της διαδικασίας διάθεσης μειοψηφικού πακέτου.

Θα εμμείνουμε και σήμερα στη μικρή - μεσαία κεφαλαιοποίηση, καθώς από αυτή την κατηγορία περιμένουμε ”πυροδότηση” της όποιας αντίδρασης μπορεί να έρθει μέσα στην εβδομάδα.

Περιοχή αντίστασης έχει διαμορφωθεί πέριξ των 2.085 μονάδων και παρότι οι μεσομακροπρόθεσμοι χρηματιστηριακοί δείκτες διατηρούν εν μέρει την ανοδική φορά τους, η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική.

Αυτό πρακτικά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο υποχώρησης του δείκτη χαμηλότερα των 2.000 μονάδων.

Σημείωση: Σε μεγάλο βαθμό η διαδικασία αναγκαστικής ρευστοποίησης αρκετών χρεωστικών κωδικών από αρκετές χρηματιστηριακές την προηγούμενη εβδομάδα φαίνεται να οδεύει σήμερα και σε κάθε περίπτωση αύριο σε ολοκλήρωσή της.

Το Τ+3 επηρέασε αναμφίβολα και αυτό το κλείσιμο του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v