Μετ’ επιστροφής οι βόλτες στον... ”άλλο κόσμο”

Συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων η σημερινή, με τον Δείκτη να αντιδρά μέχρι τις 2.006 μονάδες μετά την επίσκεψη στα επίπεδα των 1.980. Το ενδεχόμενο μιας νέας υποχώρησης δεν θα πρέπει να αποκλείεται, καθώς σε αυτή τη φάση δοκιμάζονται κυρίως οι διαθέσεις των εν δυνάμει πωλητών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η απροθυμία των πωλητών να προχωρήσουν σε ρευστοποίηση θέσεών τους σε επίπεδα χαμηλότερα των 1.980 μονάδων οδήγησε, όπως αναμέναμε, τον Δείκτη προς τις 2.000 μονάδες και οριακά υψηλότερα.

Με συναλλαγές περίπου 20 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε την τελευταία ώρα το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές εταιριών όπως, για παράδειγμα, η Εθνική ή η Eurobank και η ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ο Δείκτης να κινείται προς τις 2.006 μονάδες.

Με κέρδη 6,7 ευρώ η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, στα 17,54 ευρώ η μετοχή της Εθνικής και στα 13,72 η μετοχή της Eurobank.

Σαφώς καλύτερο το κλίμα και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, καθώς μια πλειάδα μετοχών -με αιχμή την ΚΛΩΝΑΤΕΞ που δημιουργεί τάση- κινούνται υψηλότερα.

Βέβαια για τη συνέχεια δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο υποχώρησης των 2.000 μονάδων, καθώς το τελευταίο δεκαήμερο τεστάρονται συνεχώς οι διαθέσεις των εν δυνάμει πωλητών μέχρι και τις 1.980 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v