Στο ρελαντί μέχρι νεωτέρας...

Η διακύμανση του Γενικού Δείκτη σε στενό εύρος τιμών σε συνδυασμό με το χαμηλό τζίρο επιτρέπει σε μια ευάριθμη ομάδα μετοχών της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να αναζητά διέξοδο προς υψηλότερες τιμές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Γύρω από τις 2.000 μονάδες εξακολουθεί να κινείται ο Γενικός Δείκτης, με τις συναλλαγές να μην ξεπερνούν τα 62 εκατ. ευρώ (14:30).

Το ενθαρρυντικό είναι πως σε ένα σημαντικό κομμάτι της μεσαίας-χαμηλής κεφαλαιοποίησης, παρά την υποχώρηση συγκεκριμένων δεικτοβαρών τίτλων (κυρίως της Αlpha), αντιδρούν μετοχές όπως η Βιοτέρ, ΑΕΓΕΚ, Γιαννούσης, Δάριγκ, ΔΟΛ, Druckfarben, Ευρωφάρμα, Εθνική Ασφαλιστική Ελληνικά Καλώδια και άλλες.

Στα 2,4 ευρώ η μετοχή των Επιχειρήσεων Αττικής, στα 1,9 ευρώ της ETBA Leasing, με κέρδη ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, στα 1,54 ευρώ το Ιατρικό, στα 5,28 η Ipirotiki, στα 13,58 ευρώ τα ΚΑΕ, ενώ η Κλωνατεξ κινείται στα 3,24-3,28 ευρώ.

Εμφανής η προσπάθεια μόχλευσης σε Κρέκα, Κρέτα Φαρμ, Λογισμός, Μαξίμ, ΜΕΑΓΑ, Mevaco, αλλά και Στρίντζης, Μπαλλής, Μπαλάφας, Μπουτάρης, Μπήτρου, ΜΕΤΚΑ και Νεοχημική.

Επιμένουμε στις προηγούμενες εκτιμήσεις μας για μια πιο βελτιωμένη εικόνα συγκριτικά με τις τελευταίες συνεδριάσεις. Θα λέγαμε επίσης πως οι σημερινές διακυμάνσεις του Γενικού Δείκτη σε ένα στενό εύρος τιμών αφήνουν περιθώριο για αντίδραση σε μετοχές, όπως Τζιρακιάν, Fanco, της ΣΑΝΥΟ ή του Φουρλή, ακόμη και των Χαλυβδοφύλλων.

Ενδεικτικό είναι πως δείκτες μετοχών εταιριών μεσαίας-υψηλότερης κεφαλαιοποίησης εμφανίζουν σαφώς βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τον FTSE-20, καθώς και η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί οριακά κατά 0,11%, κρατά πάντως η μετοχή του ομίλου το ”μαξιλάρι” ασφαλείας 17-17,4 ευρώ, εν όψει της επικείμενης διάθεσης ποσοστού κυρίως σε ξένους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v