ΑΧΕ: Πιθανό rebound με τη σφραγίδα ξένων αγορών

Πιθανό rebound του Γενικού Δείκτη προβλέπουν οι ΑΧΕ κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ύστερα από το χθεσινό θετικό κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς, αλλά και δεδομένου ότι η λήξη του τρίτου τριμήνου αναμένεται να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές αγορές. Ωστόσο, μερίδα αναλυτών δεν αποκλείει την κίνηση του Δείκτη σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

ΑΧΕ: Πιθανό rebound με τη σφραγίδα ξένων αγορών
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Υψηλότερα των 2.000 μονάδων εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα κινηθεί σήμερα ο Γενικός Δείκτης, ύστερα από τη χθεσινοβραδινή αντίδραση της αμερικανικής αγοράς.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της EFG Eurobank Securities, η οποία στο σημερινό της report κάνει λόγο για πιθανό rebound, ύστερα από το θετικό χθεσινό κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς, αλλά και δεδομένου ότι η λήξη του τρίτου τριμήνου του έτους αναμένεται να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ταυτόχρονα, η Π&Κ Χρηματιστηριακή τονίζει πως ενδεχόμενη συνέχεια του αγοραστικού ενδιαφέροντος στα ”blue chips” θα βοηθήσει την αγορά να κινηθεί πάνω από το επίπεδο των 2.000 μονάδων.

Σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, η συμπεριφορά των θεσμικών, καθώς και οι τάσεις των ξένων αγορών είναι κρίσιμοι παράγοντες για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της εγχώριας αγοράς.

Η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει στο πρωινό της report πως η διάθεση της Σοφοκλέους δεν είναι καλή, καθώς οι επενδυτές, προσμένοντας κάποιες επιχειρηματικές εξελίξεις οι οποίες θα μπορούσαν να ορίσουν την κατεύθυνση, τηρούν στάση αναμονής.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση δεν αναμένονται ιδιαίτερες διαφορές σε σχέση με χθες, καθώς δεν υπάρχουν επιχειρηματικά νέα τα οποία θα μπορούσαν να ανατρέψουν τη διάθεση της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, ενώ υπό τις παρούσες συνθήκες δεν αποκλείει και ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Υποτονική εκτιμά η Fortius ΑΧΕΠΕΥ πως θα είναι η σημερινή τελευταία συνεδρίαση του μήνα, ενώ προσθέτει πως το πρόσημο του Γενικού Δείκτη θα εξαρτηθεί από τις ”διαθέσεις” των δεικτοβαρών μετοχών.

Στη χθεσινή θετική αντίδραση της αμερικανικής αγοράς αναφέρεται και η Beta Χρηματιστηριακή, επισημαίνοντας πως ενδέχεται να υποστηρίξει την εγχώρια αγορά, ενώ προσθέτει πως ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Ανοδική αντίδραση του Γενικού Δείκτη προβλέπει η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με την πλειονότητα των επενδυτών ωστόσο να παραμένουν επιφυλακτικοί.

Τι έγινε χθες: Το αγοραστικό ενδιαφέρον προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης οδήγησε τον Γενικό Δείκτη σε οριακή άνοδο 0,06%, διατηρώντας τον υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 2.000 μονάδων, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic.

Η Εθνική ΑΧΕ σημειώνει πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο όγκος των συναλλαγών υποχώρησε, καθώς οι επενδυτές τήρησαν στάση αναμονής.

Σύμφωνα με την EFG Eurobank Securities, παρά το γεγονός ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης κινούνταν σε αρνητικό έδαφος, το αγοραστικό ενδιαφέρον της τελευταίας στιγμής κατάφερε να οδηγήσει τον Δείκτη σε θετικό κλείσιμο.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως ο όγκος των συναλλαγών παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Επιχειρηματικά Νέα: Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,11 ευρώ ανά μετοχή, για την οικονομική χρήση που έληξε στις 30 Μαρτίου 2003, αναμένεται να εγκρίνει η σημερινή γενική συνέλευση της Vodafone Panafon, όπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ.

Η EFG Eurobank Securities συμπληρώνει πως το ύψος του προτεινόμενου μερίσματος διαμορφώνει τη μερισματική απόδοση στο 1,8%.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή, αναφερόμενη στην επιβεβαίωση της πρόθεσης της Marfin για τη Γενική Τράπεζα, επισημαίνει πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση θα εξετάσει προσεκτικά την κίνηση των μικρότερων τραπεζών, καθώς τα προαναφερθέντα νέα ενδέχεται να πυροδοτήσουν τα σενάρια περί συγχωνεύσεων.

Σχολιάζοντας τη μια και μόνο προσφορά για τη διάθεση ποσοστού 35% της ΔΕΠΑ, η Fortius ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως η συγκεκριμένη εξέλιξη καταδεικνύει ότι βάσει των τρεχουσών συνθηκών η τήρηση του χρονοδιαγράμματος των αποκρατικοποιήσεων έως το τέλος του 2003 θα είναι δύσκολη υπόθεση, τη στιγμή που το κλίμα στη χρηματιστηριακή αγορά είναι προφανώς αρνητικό.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v