Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εκτιμήσεις της Π&Κ για τη Motor Oil

Συνεχείς επενδύσεις ύψους 35-40 εκατ. ευρώ το χρόνο και σταθερή μερισματική πολιτική η οποία θα υποστηρίξει την τιμή της μετοχής θα ακολουθήσει η Motor Oil, αναφέρει η Π&Κ Χρηματιστηριακή ύστερα από συνάντησή της με τη διοίκηση της εταιρίας.

Οι εκτιμήσεις της Π&Κ για τη Motor Oil
Συνεχείς επενδύσεις 35-40 εκατ. ευρώ το χρόνο αναμένεται να πραγματοποιεί η Motor Oil, όπως προκύπτει από συνάντηση που είχε η Π&Κ Χρηματιστηριακή με τη διοίκηση της Motor Oil την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Π&Κ στην καθημερινή ενημέρωση (30 Σεπτεμβρίου 2003), σύμφωνα με τη διοίκηση της Motor Oil, για το 2003 οι επενδύσεις αναμένεται να φτάσουν στα 70 εκατ. ευρώ, ενώ το 2004 και το 2005 το ύψος των επενδύσεων εκτιμάται πως θα ανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα λόγω της αύξησης της δυναμικότητας.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η Motor Oil λειτουργεί ένα σύγχρονο διυλιστήριο με υψηλό βαθμό πολυπλοκότητας, ενώ προσθέτει πως οι προοπτικές για την πορεία των περιθωρίων διύλισης είναι θετικές μετά τη σημαντική βελτίωση το 2003, παρά το γεγονός ότι οι διακυμάνσεις παραμένουν.

Σε ό,τι αφορά τη μερισματική πολιτική της Motor Oil, η Π&Κ σημειώνει πως αναμένεται να παραμείνει σταθερή.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η μετοχή της Motor Oil διαπραγματεύεται 13 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003, ενώ προσθέτει πως η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων διαπραγματεύεται 13,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

Σε ό,τι αφορά τη μερισματική απόδοση της Motor Oil, σύμφωνα με την Π&Κ αναμένεται να διαμορφωθεί σε 7,2% σε σχέση με 3,9% των Ελληνικών Πετρελαίων.

Η χρηματιστηριακή καταλήγει πως η τιμή της μετοχής της Motor Oil θα υποστηριχθεί από την υψηλή μερισματική απόδοση, αν και επισημαίνει πως ένα υψηλό εύρος ανόδου ίσως περιοριστεί λόγω των υψηλών διακυμάνσεων στα περιθώρια διύλισης και της υποτίμησης του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v