ΑΧΕ: Ανοδική αντίδραση λόγω διεθνών αγορών

Ανοδικά εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί ο Γενικός Δείκτης κατά τη σημερινή συνεδρίαση, υποκινούμενη κυρίως από τη χθεσινή ανοδική τάση στην αμερικανική αγορά, καθώς η απουσία εγχώριων επιχειρηματικών εξελίξεων συνεχίζεται, ενώ η Alpha Bank αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

ΑΧΕ: Ανοδική αντίδραση λόγω διεθνών αγορών
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Από τις ξένες αγορές εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα συνεχιστεί να καθορίζεται η τάση στη Σοφοκλέους.

Σε υψηλότερα επίπεδα αναμένει η Marfin Hellenic πως θα κινηθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης, σε συνέχεια της χθεσινής ανοδικής αντίδρασης στην οποία επιδόθηκαν.

Σε πιθανή θετική αντίδραση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς προσβλέπει η Εγνατία ΑΧΕ, η οποία εκτιμά πως αναμένεται να προέλθει ως αποτέλεσμα του rebound που παρουσίασαν οι διεθνείς αγορές, καθώς συνεχίζεται η απουσία επιχειρηματικών ειδήσεων οι οποίες θα μπορούσαν να καθοδηγήσουν τον Γενικό Δείκτη.

Ωστόσο, η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει πως εγείρει ερωτηματικά σχετικά με το μέγεθος αλλά και με τη διάρκεια της αντίδρασης, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών όσον αφορά τόσο στα μακροοικονομικά στοιχεία όσο και στο επιχειρηματικό περιβάλλον έχει αρχίσει να αυξάνεται.

Η χρηματιστηριακή καταλήγει πως αναμένει μια σταθεροποίηση της τάσης μέχρι να αρχίσουν να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα εννεαμήνου των ευρωπαϊκών και των αμερικανικών εταιριών τις ερχόμενες δυο εβδομάδες.

Σύμφωνα με την EFG Eurobank Securities η χθεσινή ανοδική αντίδραση στην αμερικανική αγορά αναμένεται να επηρεάσει θετικά τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, και κατά συνέπεια ενδέχεται και η Σοφοκλέους να κινηθεί σε ανάλογο ρυθμό σε τεχνικά επίπεδα.

Η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει στο πρωινό της report πως το γεγονός ότι το επίπεδο των 2.000 μονάδων συντηρείται εδώ και πολλές ημέρες, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ”στήριξη”, καθώς και η επιστροφή των bulls στις αμερικανικές αγορές πιθανόν να καταφέρει να δημιουργήσει δυναμική αντίδραση στην αγορά μας.

Επιπλέον η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η επικείμενη μετοχοποίηση της ΔΕΗ θεωρείται κρίσιμη, όπως και οι υπόλοιπες κινήσεις ιδιωτικοποίησης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Για αντανακλαστικού τύπου αντίδραση κάνει λόγο η Fortius ΑΧΕΠΕΥ για σήμερα, ύστερα από τη χθεσινή άνοδο των ξένων χρηματιστηρίων μετά τη λήξη της συνεδρίασης στο Χ.Α.

Επιπρόσθετα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ανάμενε σήμερα η αγορά να επικροτήσει τη χθεσινή απόφαση της ΕΚ, όμως συμπληρώνει πως η πλειονότητα του επενδυτικού κοινού που θα μπορούσε να αξιολογήσει θετικά την εν λόγω εξέλιξη, απέχει από τα τεκταινόμενα του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Ταυτόχρονα, η Beta Χρηματιστηριακή σημειώνει πως τα υψηλά κέρδη που κατέγραψε η αμερικανική αγορά, παραπέμπουν σε πιθανό ανοδικά άνοιγμα στη Σοφοκλέους.

Σύμφωνα με το σχόλιο της Beta Χρηματιστηριακή το ύψος του όγκου των συναλλαγών είναι το σημαντικό σημείο το οποίο θα καθορίσει κατά πόσο το rebound της αγοράς θα έχει διάρκεια, ώστε να οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα.

”Σωρευτικά” στα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ πως θα συνεχίσει να κινείται ο Γενικός Δείκτης, με τη νευρικότητα και την επιφυλακτικότητα να διατηρούνται, ενώ προσθέτει πως θετικά θα επηρεαστεί από ενδεχόμενη αντίδραση της ανοδικής κίνησης των διεθνών αγορών.

Τι έγινε χθες: Κατά 0,8% υποχώρησε η ελληνική αγορά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, κινούμενη γύρω από το επίπεδο των 2.000 μονάδων, σημειώνει η Marfin Hellenic.

Διατήρησε τις 2.000 μονάδες κατά τη χθεσινή διάρκεια ο Γενικός Δείκτης, με χαμηλό όμως όγκο συναλλαγών, όπως αναφέρει η EFG Eurobank Securities.

Επιχειρηματικά Νέα: Η Marfin Hellenic εκτιμά πως ύστερα από την αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής τράπεζας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Fitch, η μετοχή της Alpha Bank θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της πώλησης του Superfast II των Επιχειρήσεων Αττικής, η EFG Eurobank Securities αναφέρει πως πρόκειται για θετικά νέα, με την προϋπόθεση ωστόσο – όπως επισημαίνει – ότι η τιμή πώλησης ήταν λογική.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v