Μεμονωμένες αγορές στις 2.000 μονάδες

Εξακολουθεί η ιδιότυπης μορφής συσσώρευση της αγοράς σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα των 2.000 μονάδων, ενώ συνεχίζεται και σήμερα η πίεση σε μετοχές της μεσαίας - χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, καθώς η ανοδική τάση του ανοίγματος δεν φαίνεται δυνατόν να διατηρηθεί. Στις 16.30 η λήξη της συνεδρίασης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διευρύνονται το τελευταίο τέταρτο οι απώλειες του Γενικού Δείκτη, ο οποίος υποχωρεί και πάλι προς τις 2.006 μονάδες.

Αναμφίβολα, όμως, το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας είναι ο χαμηλός τζίρος των 47 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων.

Το σίγουρο είναι πως η προσφορά δεν ”πολυβγαίνει” μέχρι την περιοχή των 1.980 μονάδων, τάση που ίσως υποχρεώσει τις επόμενες ημέρες τους εν δυνάμει αγοραστές να ανεβάσουν λίγο τον πήχη.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της μετοχής του Τιτάνα, που αντιδρά προς τα 31,2 ευρώ με σχετικά καλό τζίρο και κέρδη +2,5%. Κάτι ανάλογο, μεμονωμένα όμως, παρατηρείται για τη μετοχή του Μαΐλλη, του ΟΛΠ, της ΕΧΑΕ, της ΕΥΔΑΠ, του ΟΛΘ, των Σωληνουργείων Κορίνθου και ορισμένων ακόμη μετρημένων τίτλων.

Αντιθέτως, φαίνεται πως πιέζονται μετοχές, οι οποίες λόγω των συναλλαγματικών διαφορών ενδέχεται να έχουν προβλήματα στο εννεάμηνο. Επιφυλάξεις, για παράδειγμα, εκφράζονται για τη μετοχή της Chipita, που εμφανιζεται ιδιαίτερα αδύναμη στις τελευταίες 3 συνεδριάσεις.

Στην περιοχή των ανοδικών μετοχών παραμένει ο Βερνίκος με τρέχουσα τιμή 1,27 ευρώ, ενώ τα 17 ευρώ προσεγγίζει και πάλι η μετοχή της Γερμανός.

Αξιζει εξάλλου να αναφερθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί στις 16.30, καθώς λόγω τεχνικού προβλήματος ξεκίνησε με καθυστέρηση μισής ώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v