Η ατζέντα της Τετάρτης

Η Ελληνικά Πετρέλαια πραγματοποιεί ΑΜΚ με έκδοση 44.270.135 νέων (ΚΟ) μετοχών, λόγω συγχώνευσης με την Πετρόλα, ενώ παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών της δεύτερης λόγω της ιδίας συγχώνευσης. Επίσης, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 2.260 (KO) και 60 (ΠΟ) μετοχές της Εγνατία τράπεζα.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Γενικές συνελεύσεις

Ο. ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ Α.Β.Ν.Ε.: Α’ Επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 12:00, στην έδρα της εταιρίας, στην οδό Αρεθούσης 110, Χαλκίδα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και καθορισμός των ιδιοτήτων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το Ν. 3016/2002.

2. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπέρ στρατηγικού επενδυτή με την έκδοση νέων μετοχών με τιμή 0,4 ευρώ ανά μετοχή.

3. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού και κωδικοποίηση αυτού σε ενιαίο κείμενο.

4. Έγκριση της σχέσης της Εταιρίας με την Ευρωπαϊκή Συρματουργία ΑΕ.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ Α.Ε.Ε.Χ.: Α’ Επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 12:00, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο ”Αμαλία”, Λεωφόρος Αμαλίας 10, Σύνταγμα, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συγχώνευση της Εταιρείας με απορρόφησή της από την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. και έγκριση του Σχεδίου Συμβάσεως Συγχωνεύσεως. Κεφαλαιοποίηση 77.839.070,10 ευρώ από τη διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής, και ταυτόχρονη ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου προς συμψηφισμό ζημιών με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

ΝΗΜΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 11:00, στο Δήμο Ν. Ψυχικού Αττικής, στο Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο, επί της οδού Αγ. Σοφίας 1 και Ολυμπιονικών (παράδρομος Λ. Κηφισίας), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Ανάκληση των ατελών αποφάσεων των Γ.Σ. της 14.7.1999, 10.1.2000 και 31.7.2000.

2. Επέκταση του σκοπού της εταιρίας.

3. Τροποποίηση της επωνυμίας της εταιρίας.

4. Αλλαγή της έδρας της εταιρίας.

5. Παράταση του χρόνου διάρκειας της εταιρίας.

6. Έγκριση της συγχώνευσης της εταιρίας με την ανώνυμη εταιρία ”ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ - ΑΦΟΙ ΑΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗ ΑΒΕΤΕ› και με διακριτικό τίτλο ”ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΟΝ› με απορρόφηση της από την εταιρία μας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 69 ως και 77 του Ν. 2190/1920 και των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993.

7. Έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, της Επεξηγηματικής Εκθέσεως του Δ.Σ. της Εταιρείας και της πράξης Συγχώνευσης, για τη συγχώνευση της Εταιρείας με την ανώνυμη εταιρεία ”ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ - ΑΦΟΙ ΑΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗ ΑΒΕΤΕ› και με διακριτικό τίτλο ”ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΟΝ›, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη ως άνω Εταιρεία ”ΝΗΜΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ›, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 69 έως και 77 του Κ.Ν. 2190/1920 και των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993.

8. Έγκριση των μέχρι σήμερα πράξεων, ενεργειών, δηλώσεων και ανακοινώσεων του Δ.Σ. της εταιρείας και των εκπροσώπων και πληρεξούσιων αυτής για τους σκοπούς της ως άνω συγχώνευσης.

9. Ορισμός εκπροσώπου της εταιρείας, για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης συγχώνευσης της Εταιρείας με την ανώνυμη εταιρεία ”ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ - ΑΦΟΙ ΑΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗ ΑΒΕΤΕ” και με διακριτικό τίτλο ”ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΟΝ”, καθώς και για την διενέργεια και υπογραφή κάθε άλλης πράξης ή δήλωσης που απαιτείται για τον σκοπό αυτό και την εν γένει διευθέτηση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

10. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, προερχόμενη από την κατά τα άνω συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας ”ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ - ΑΦΟΙ ΑΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗ ΑΒΕΤΕ” και με διακριτικό τίτλο ”ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΟΝ”. 11. Τροποποίηση όλων των άρθρων του καταστατικού με αλλαγή της αρίθμησης και των διατάξεων αυτών, κατάργηση των άρθρων 5α, 7α, 16 και των προσωρινών διατάξεων, μεταφορά των άρθρων στην δημοτική γλώσσα και κωδικοποίηση του καταστατικού σε ενιαίο κείμενο.

12. Εκλογή νέου Δ.Σ.

13. Παροχή εξουσιοδοτήσεως στον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης και στον Γραμματέα της για να υπογράψουν και να επικυρώσουν τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης.

14. Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις.

ΛΑΜΨΑ Α.Ε.: Β’ Επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στη 13:00, στην έδρα της εταιρίας, Βας. Γεωργίου Α’ 1, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού.

Εταιρικές πράξεις

* Το νέο επιτόκιο της 3ης τοκοφόρου περιόδου για τις 8.375.450 και 999.540 μετατρέψιμες ομολογίες της εταιρίας ”ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ”, οι οποίες προέκυψαν από το 10ετές Μ.Ο.Δ. με ημερομηνία έκδοσης 21/1/2003, ορίζεται σε 3,883%.

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 2.260 (KO) και 60 (ΠΟ) μετοχές της εταιρίας ”ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ”, που προέκυψαν από τη πρόσφατη μετατροπή ισάριθμων ομολογιών. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που διαπραγματεύονται στο ΧΑ ανέρχεται σε 85.185.249 (ΚΟ) & 10.166.024 (ΠΟ) μετοχές.

* Η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ πραγματοποιεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση 44.270.135 νέων (ΚΟ) μετοχών, λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας ”ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ” με βάση τις σχέσεις ανταλλαγής: Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας ανταλλάσσουν 1 παλαιά (ΚΟ) μετοχή με 1 νεοεκδιδόμενη (ΚΟ) μετοχή και οι μέτοχοι της απορροφώμενης ανταλλάσσουν 1,853066 παλαιάς (ΚΟ) μετοχής με 1 νεοεκδιδόμενη (ΚΟ) μετοχή. Αύξηση ονομαστικής αξίας μετοχής ευρώ 2,18 (από ευρώ 1,80). Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση της εταιρίας.

Διευκρινίζεται ότι βάσει της από 24/273/10.6.2003 απόφασης της Ε.Κ., τα όρια διακύμανσης της τιμής της μετοχής μόνο για την 1/10/2003, ορίζονται ως εξής: +12% (και κατ’επέκταση +18%) στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της τελευταίας συνεδρίασης του ΧΑ (30/9/2003): ευρώ 6,78 και -12% (και κατ’επέκταση -18%) στην προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης της μετοχής: ευρώ 6,76.

* Παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας ”ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ” λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας από την ”ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ”.

Καταβολή μερισμάτων

VODAFONE - PANAFON: 0,11 ευρώ.

Παρουσιάσεις

Στα πλαίσια εφαρμογής των αρχών της Εταιρικής Διακυβέρνησης και με σκοπό την ευρεία ενημέρωση των επενδυτών για τις εξελίξεις του ομίλου και τις προοπτικές του, η διοίκηση της Νotos Com Συμμετοχές παρουσιάζει τις επιχειρηματικές και οικονομικές εξελίξεις του α’ εξαμήνου της χρήσης 2003, καθώς και τις προοπτικές για το έτος σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στις 12:00, στην Αίγλη Ζαππείου (αίθουσα Ολυμπία).

Η εταιρία Albio Holdings AE παρουσιάζει την μητρική εταιρία, καθώς επίσης και τις δυο μεγαλύτερες θυγατρικές της, ΕΞΑΛΚΟ ΑΕ Βιομηχανία Αλουμινίου και ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ ΑΕ Βιομηχανικές και Εμπορικές Επιχειρήσεις στις 17:00, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52), σε εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΜΕΧΑ, μέσα στα πλαίσια της ενημέρωσης των μελών του.

Διεθνείς εξελίξεις

ΗΠΑ

- Πωλήσεις οχημάτων Σεπτεμβρίου.

- Ανακοίνωση του δείκτη τάσεων στον τομές παροχής υπηρεσιών Σεπτεμβρίου.

- Κατασκευαστικές δαπάνες Αυγούστου.

Αγγλία

- Ανακοίνωση του δείκτη τάσεων στον τομέα της μεταποίησης (Σεπτέμβριος).

Γαλλία

- Ανακοίνωση του δείκτη τάσεων στον τομέα της μεταποίησης (Σεπτέμβριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v