Μπορεί και καλύτερα...

Τόσο τα τεχνικά προβλήματα που καθυστέρησαν κατά μισή ώρα την έναρξη της συνεδρίασης, όσο και το γύρισμα των ευρωπαϊκών αγορών, οδήγησαν τον Δείκτη προς τις 2.006 μονάδες. Διαθέσεις αντίδρασης, πάντως, διαφαίνονται και μένει να επιβεβαιωθούν στη συνέχεια σε ένα ικανό τμήμα της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αδυναμία των ευρωπαϊκών αγορών να διατηρήσουν τα αρχικά τους κέρδη επηρέασε και τη δική μας αγορά, σε μια συνεδρίαση που ούτως ή άλλως λόγω τεχνικών προβλημάτων ξεκίνησε με καθυστέρηση 30 λεπτών.

Πρόλαβε, δηλαδή, η έναρξη της συνεδρίασης το αρνητικό πρόσημο του Λονδίνου και την οριακή απόδοση της Φρανκφούρτης. Υποχώρησε ο Γενικός Δείκτης προς τις 2.000 μονάδες, κυρίως λόγω των οριακών απωλειών που κατέγραφαν οι μετοχές της Alpha, της Εθνικής, αλλά και της ΔΕΗ.

Οι συναλλαγές του πρώτου ημιώρου δεν ξεπερνούν τα 13 εκατ. ευρώ, ενώ στην πλειονότητά τους οι μετοχές ακολουθούν πτωτική πορεία.

Βέβαια, γύρω στις 12:00, όταν οι αρχικές απώλειες του 0,65% μειώθηκαν στο –0,38%, με τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει τις 2.015 μονάδες, ενισχύθηκε ο αριθμός των μετοχών της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης που έδειξαν διαθέσεις αντίδρασης.

Η μετοχή της Βερνίκος βρίσκεται στην κορυφή των ανοδικών μετοχών, ενώ ακολουθούν μετοχές κυρίως από τη χαμηλή κεφαλαιοποίηση. Θα φανεί στην επόμενη ώρα κατά πόσο μπορεί να κρατηθεί η αγορά στην περιοχή των 2.010-2.015 μονάδων και να αποφευχθούν, τουλάχιστον για σήμερα, τα χειρότερα.

Υ.Γ. Η συνεδρίαση λόγω της καθυστέρησης θα ολοκληρωθεί στις 16:30.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v