Η νέα λίστα του ΧΑ για τα speads (1/5-30/9)

Τη νέα λίστα με το μέσο άνοιγμα τιμών αγοράς και πώλησης (spread) για τις μετοχές που διαπραγματεύονται υπό συνεχή διαπραγμάτευση, για τις περιόδους α) 1/5 έως 30/9/2003 και β) 1/9 έως 30/9/2003, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ΧΑ. Ποιες μετοχές πληρούν τα κριτήρια για επάνοδο σε 5ωρη διαπραγμάτευση.

Η νέα λίστα του ΧΑ για τα speads (1/5-30/9)
Τη νέα λίστα με το μέσο άνοιγμα τιμών αγοράς και πώλησης (spread) για τις μετοχές που διαπραγματεύονται υπό συνεχή διαπραγμάτευση, για τις περιόδους α) 1/5 έως 30/9/2003 και β) 1/9 έως 30/9/2003, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ΧΑ.

Ειδικότερα, 16 μετοχές περνούν με βάση το μέσο spread για το διάστημα 1/5/2003 έως 30/9/2003 σε καθεστώς πεντάωρης διαπραγμάτευσης από αυτό της τρίωρης που βρίσκονταν μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για τις Ιντερτέκ, Π&Κ ΑΕΕΧ, Alfa Alfa Holdings, Mεσοχωρίτης, Vivere, Alsinco, Γαλαξίδι, Ευρωπαϊκή Τεχνική, Εβροφάρμα, Επίλεκτος, Εδραση, Ασπίς Πρόνοια, Ελληνικά Καλώδια, Τεξαπρέτ, Βαλκάν Εξπορτ και RED’S Ακινήτων και Υπηρεσιών (πρώην Καμπάς).

Σε τρίωρη από πεντάωρη διαπραγμάτευση περνούν οι μετοχές, Ηλέκτρα, Domus AEEX και Rainbow.

Οι νέες κατηγορίες θα ισχύσουν πιθανότατα από την ερχόμενη Δευτέρα αφού όμως προηγηθεί συνεδρίαση του ΔΣ. του ΧΑ, προκειμένου να εγκριθούν οι παραπάνω αλλαγές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι βάση του συγκεκριμένου αλγόριθμου που υπολογίσει το μέσο spread των εταιριών, οι κάθε μετοχή θα πρέπει να έχει μέσω άνοιγμα μικρότερο του 1,6% προκειμένου να εντάσσεται στην κατηγορία πεντάωρης συνεχούς διαπραγμάτευσης.

* Οι λίστες δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v