Τα εννεάμηνα των τραπεζών δίνουν τον ρυθμό

Οι πρώτες πληροφορίες για τα κέρδη εννεαμήνου των μεγαλύτερων τραπεζικών ιδρυμάτων αλλά και οι εξελίξεις στον κλάδο μπορούν να προσελκύσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον ξένων και εγχώριων διαχειριστών. Σημαντική και η ειδησιογραφία από υγιείς εταιρίες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από τα αποτελέσματα των τραπεζών και τις γενικότερες εξελίξεις στον κλάδο θα εξαρτηθεί κατά πόσο η ανοδική αντίδραση μπορεί να έχει διάρκεια.

Σε δεύτερη μοίρα θα περιμέναμε -επιτέλους- μια αντίδραση και των τριών μετοχών του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, λόγω των εξελίξεων που επισπεύδονται.

Το ”κλειδί” όμως της όλης κίνησης είναι ο τραπεζικός δείκτης, που από τις 3.680 μονάδες καλείται να διασπάσει την επόμενή του αντίσταση πέριξ των 3.740 μονάδων.

Εάν συμβεί αυτό, τότε ο Γγενικός Δείκτης θα μπορέσει να υπερβεί τόσο τις 2.110 μονάδες όσο και τις 2.130 μονάδες, επίσης σημαντικές περιοχές ”αντίστασης”. Κάτι τέτοιο όμως θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή ισχυρών παικτών και την ενδυνάμωση του τζίρου στα περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Το ενδεχόμενο να εμφανίσει η Εθνική Τράπεζα κέρδη γύρω στα 385 εκατ. ευρώ, η Alpha γύρω στα 190 εκατ. ευρώ, η δε Eurobank γύρω στα 200 εκατ. ευρώ μπορεί να διαμορφώσει από μόνο του αγοραστικό ενδιαφέρον.

Κάτι τέτοιο μένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη. Δύο επιμέρους θέματα, όπως η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE και η προσπάθεια βελτίωσης της αποτίμησης θυγατρικών κυρίως τραπεζικών ιδρυμάτων, μπορεί επίσης να διαμορφώσει αγοραστική τάση. Σε αυτό το ενδεχόμενο άλλωστε είχαμε αναφερθεί την Πέμπτη προϊδεάζοντας για άνοδο μετοχών όπως οι Φοίνιξ, Αστήρ, Εθνική Ακινήτων, Εθνική Ασφαλιστική, αλλά και ΕΒΖ.

Είναι προφανές πως με την υψηλή κεφαλαιοποίηση να ακολουθεί τις τράπεζες θα υπάρξει ανταπόκριση και από πλευράς μεσαίων-μικρών εταιριών.

Μετοχές-σηματωροί για σήμερα, οι ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Ακτωρ, ΟΛΘ, Ελμέκ, ΕΛΠΕ, Olympic Catering, Kego, αλλά και ορισμένων επιλογών ισχυρών χρηματιστηριακών.

Για παράδειγμα, η Εγνατία επιμένει επιλεκτικά όσον αφορά στη μεσαία-χαμηλή κεφαλαιοποίηση προσδιορίζοντας ως ”στόχους” τους τίτλους των Επιχειρήσεων Αττικής, Ιtralot, Γερμανού, Notos, Folli Follie, Jumbo, Frigoglass.

Σημείωση: Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία έκθεση της Citigroup για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, δίνοντας τιμή-στόχο τα 11,8 ευρώ, όπως επίσης και η αναβάθμιση της Alpha Finance για την Ιntralot, για την οποία δίνονται ως τιμή-στόχος τα 17,1 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v