Ραγδαίες εξελίξεις με επίκεντρο Εθνική - Πειραιώς

Εντονες πιέσεις προκάλεσε αρχικά στην αγορά η φημολογία για την τιμή διάθεσης του πακέτου της Εθνικής, οι οποίες στη συνέχεια περιορίστηκαν μετά και την επικράτηση ψυχραιμότερων σκέψεων, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κινείται πέριξ των 2.120 μονάδων. Ως αντίβαρο λειτουργεί η μετοχή της Alpha Bank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο επίκεντρο δικαιολογημένα η μετοχή της Εθνικής προσέφερε αρχικά την αφορμή που περίμεναν οι υποτιμητές. Η ευταξία όμως αποκαταστάθηκε σχετικά σύντομα, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κινείται πέριξ των 2.120 μονάδων. Επιφυλακτική αλλά με εμφανή τη διάθεση αντίδρασης η μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Η αρχική φημολογία για το ενδεχόμενο διάθεσης του 10% της Εθνικής σε τιμή χαμηλότερη των 17 ευρώ δημιούργησε πρόσκαιρα σύγχυση και αναταραχή στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

Με αφορμή αυτή τη φήμη θα λέγαμε ότι δοκιμάστηκαν οι ”στηρίξεις” της αγοράς στα επίπεδα των 2.107 μονάδων. Έγκυρα όμως από τον όμιλο αποσαφηνίσθηκαν οι λεπτομέρειες όλης της διαδικασίας, με αποτέλεσμα η αγορά να αντιδράσει και πάλι προς τις 2.125 μονάδες.

Σε αυτό το εύρος πιθανολογείται ότι θα κινηθεί για την επόμενη ώρα ο Γενικός Δείκτης μέχρις ότου διαμορφωθεί σαφέστερη τάση για τον τραπεζικό δείκτη.

Αναμφίβολα η διαδικασία διάθεσης του 10% της Εθνικής θα στεφθεί, όπως και της Alpha, με επιτυχία, καθώς τραπεζικοί κύκλοι θεωρούν δεδομένο το ενδιαφέρον των ξένων.

Στις παρυφές της αγοράς ενισχύονται μετοχές εταιριών όπως της Folli Follie που ξεπερνά τα 19 ευρώ, της Άβαξ στα 5,6 ευρώ, του Βαράγκη, λίγο υψηλότερα του Άκτωρα και λίγες ακόμη μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Σημείωση: Ειδικά για σήμερα μετοχή-σηματωρός του τραπεζικού κλάδου θεωρείται η μετοχή της Alpha. Λειτουργεί αντίρροπα στην πίεση που ασκείται σε Εθνική και Πειραιώς και σε μια εμφανή προσπάθεια να παραμείνει υψηλότερα των 19 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v