Διατήρηση της ανοδικής τάσης προβλέπουν οι ΑΧΕ

Έχοντας δεδομένο το momentum, οι ΑΧΕ εκτιμούν πως η αγορά θα κινηθεί ανοδικά και σήμερα, αν και μερίδα των αναλυτών κάνει λόγο για συσσώρευση και για κινήσεις με στόχο την αποκόμιση κερδών, ενώ οι διεθνείς αγορές θα παραμείνουν διαμορφωτής της τάσης. Στο επίκεντρο ο τραπεζικός κλάδος και ο ΟΤΕ.

Διατήρηση της ανοδικής τάσης προβλέπουν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Σε διατήρηση του θετικού momentum και της ψυχολογίας προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως η αγορά θα δοκιμάσει το επίπεδο των 2.150 μονάδων με επιλεκτικές αγορές σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες.

Παράλληλα, η Marfin Hellenic σημειώνει πως η καλή ψυχολογία που επικρατεί σε εγχώριο επίπεδο εκτιμάται πως θα περιορίσει τον κίνδυνο για πτωτική τάση, ενώ όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή οι διεθνείς αγορές παραμένουν κύριος εξωτερικός διαμορφωτής της τάσης.

Η Marfin Hellenic τονίζει στο πρωινό της report πως στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα παραμείνουν οι τράπεζες και ο ΟΤΕ.

Σύμφωνα με την EFG Eurobank Securities η αγορά ενδεχομένως να παρουσιάσει τάσεις αναμονής κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αφομοιώνοντας τα πρόσφατα κέρδη της, αν και συμπληρώνει πως η Σοφοκλέους φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει το momentum και ως εκ τούτου αναμένεται να παραμείνει σε θετικό έδαφος.

Η EFG Eurobank Securities επισημαίνει πως οι επενδυτές θα συνεχίσουν να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ συμπληρώνει πως ο τραπεζικός κλάδος θα παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ύστερα από την ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς για τη διάθεση του 6,7% των μετοχών της σε ξένους θεσμικούς.

Η Σοφοκλέους διαθέτει τις προϋποθέσεις ώστε να συνεχίσει να κινείται σε θετικό έδαφος όπως επισημαίνει στο πρωινό της report η Εγνατία ΑΧΕ.

Επίσης, η χρηματιστηριακή προσθέτει πως ο Γενικός Δείκτης έχει εξασφαλίσει το momentum, καθώς έχει ενισχυθεί κατά 7,5% από τις 30 Σεπτεμβρίου ενόψει των εκτιμήσεων για ισχυρά μεγέθη τρίτου τριμήνου του έτους από τις τράπεζες, οι οποίες είναι οι πρώτες που θα ανακοινώσουν τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου.

Η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως αναμένει συνέχεια του θετικού κλίματος αν και επισημαίνει πως ενδέχεται να παρουσιαστούν τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα ή σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ καταλήγει πως η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών παραμένει από τους βασικούς παράγοντες που καθορίζουν την τάση των εγχώριας αγοράς.

Όπως αναφέρει η Fortius ΑΧΕΠΕΥ στο πρωινό της report για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμά ότι ο Γενικός Δείκτης θα προσπαθήσει να απορροφήσει τις ρευστοποιήσεις γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, οι οποίες λογικά αναμένεται να είναι αυξημένες σήμερα, μετά από σωρευτική άνοδο 5,88% στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις.

Για τη σημερινή συνεδρίαση η Beta Χρηματιστηριακή εκτιμά ενδέχεται να παρατηρηθούν διαθέσεις για αποκόμιση κερδών.

Επιπλέον, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως η διατήρηση του θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές συνδράμει στην προσπάθεια επίτευξης υψηλότερων στόχων στις επόμενες συνεδριάσεις.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει επίσης πως η αντίδραση που παρατηρείται από την Πέμπτη της προηγούμενης εβδομάδας μπορεί να αποδοθεί στη συσσώρευση που είχε πραγματοποιηθεί επί πολλές ημέρες στην περιοχή των 2.000 μονάδων – που πλέον απέχει αρκετά – καθώς και στις θετικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων με το ενδιαφέρον να εστιάζεται κατ’ αρχάς σε εκείνα των τραπεζών.

Τι έγινε χθες: Ανοδικά κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης στη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ σημαντική ήταν αύξηση του όγκου των συναλλαγών όπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ, η οποία συμπληρώνει πως ο Γενικός Δείκτης υπεραπέδωσε της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Η Marfin Hellenic συμπληρώνει πως ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με άνοδο 3,74%, ενώ η αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας έδωσε ώθηση και στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Παράλληλα, η Beta Χρηματιστηριακή εκτιμά πως το θετικό κλίμα προερχόμενο από τις ξένες αγορές σε συνδυασμό με αυξημένες φημολογίες για άνοδο των τραπεζικών κερδών στο εννεάμηνο, έδωσαν ώθηση στην αγορά.

Επιχειρηματικά Νέα: Στο placement της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρεται η EFG Eurobank Securities σημειώνοντας πως με βάση τις χθεσινές τιμές κλεισίματος η συναλλαγή θα αποφέρει στην τράπεζα περίπου 97 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η χρηματιστηριακή σχολιάζοντας την κίνηση του ΟΠΑΠ στην αγορά της Κύπρου, αναφέρει πως παραμένει θετική για τη μετοχή του Οργανισμού η οποία εμφανίζει αμυντικά χαρακτηριστικά και ελκυστική αποτίμηση.

Παράλληλα, η Marfin Hellenic κάνει λόγο για ενδιαφέρον της Ελληνικής Τεχνοδομικής για υποβολή προσφοράς προκειμένου να αποκτήσει το 20% της ΕΥΔΑΠ, εφόσον μέσω αυτού διαθέτει κάποιο λόγο στο management, κίνηση η οποία αναμένεται να φέρει τη μετοχή της εταιρίας στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v