Θετικά μηνύματα από τα placements στο Χ.Α.

Σημαντική άνοδο καταγράφει η Σοφοκλέους, καθώς οι εγχώριοι θεσμικοί καλύπτουν την προσφορά στη μετοχή της Εθνικής, ενώ ταυτόχρονα πληροφορίες κάνουν λόγο για πλήρη κάλυψη της προσφοράς στο εξωτερικό. Ισχυρή ανοδική τάση και σε μια σειρά μετοχών εταιριών της μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κοντά στην πλήρη κάλυψη του κομματιού που αφορά στους εγχώριους θεσμικούς βρίσκεται η σχετική διαδικασία διάθεσης του πακέτου της Εθνικής.

Όπως σημειώνουν πηγές του ομίλου, αργά το μεσημέρι θα είναι γνωστή και η κάλυψη από πλευράς ξένων, οι οποίοι πάντως μέχρι στιγμής δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η επιτυχία του εγχειρήματος θα είναι ανάλογη αυτής της Alpha Bank και σε αυτή την εκτίμηση αποδίδουν την πλήρη απορρόφηση όλων των ανοικτών πωλήσεων στη μετοχή της Εθνικής και την προσπάθεια να κρατηθεί η τιμή του τίτλου υψηλότερα των 18 ευρώ.

Κατά συνέπεια, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διαμόρφωσης μιας τιμής υψηλότερα του αρχικού ορίου των 18 ευρώ στα 18,10-18,20 ευρώ.

Οι αυξημένες συναλλαγές των περίπου 35 εκατ. ευρώ της πρώτης ώρας επιβεβαιώνουν το αγοραστικό ενδιαφέρον από πλευράς χρηματιστηριακών μεγέθους μιας Eurobank, Π&Κ, Εθνικής και ορισμένων ακόμη.

Από πλευράς μετοχών ήταν αναμενόμενη η άμεση ανταπόκριση της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Υψηλότερα των 8 ευρώ η μετοχή της Αστήρ, προς τα 8 ευρώ η μετοχή του Κατσέλη, στα 4,40 η ΚΛΩΝΑΤΕΞ, προς τα 4,80 ο Μυτιληναίος, ο ΟΛΠ στα 10,80, ο ΟΠΑΠ στα 10,60 και μια σειρά τίτλων όπου εμφανίζεται ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v