Ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης

Στην υπερκάλυψη της προσφοράς της Εθνικής, στην απόφαση του ΟΤΕ να μην επενδύσει στην Cosmorom, στις τιμές των ομολόγων που αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο, αλλά και στις ανατιμήσεις, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης
Στην υπερκάλυψη της προσφοράς της Εθνικής, στην απόφαση του ΟΤΕ να μην επενδύσει στην Cosmorom, στις τιμές των ομολόγων που αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο, αλλά και στις ανατιμήσεις, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

ΔΝΤ: Με εγγύηση από το ΔΝΤ τα στοιχεία για την οικονομία, τονίζει η Ημερησία, ενώ η Εξπρές συμπληρώνει πως το ΔΝΤ κρίνει πως είναι αξιόπιστα τα στατιστικά στοιχεία στην Ελλάδα.

Ευρωπαϊκή Οικονομία: Προειδοποιεί η Κομισιόν τη Γαλλία, καθώς το δημόσιο χρέος βρίσκεται πάνω από τα όρια ασφαλείας, όπως τονίζει το Χρηματιστήριο.

Δολάριο: Σε κρίσιμη καμπή βρίσκονται οι διεθνείς αγορές χρήματος παρακολουθώντας την πτώση του δολαρίου, όπως τονίζει η Εξπρές.

Ανατιμήσεις: Το ”πάγωμα” τιμών του Σεπτεμβρίου δεν ήταν ολικό όπως τονίζει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Ανάπτυξης παραδέχεται ότι ανατιμήθηκαν 48 είδη τροφίμων από τη λίστα των 110 που παρακολουθούνται συστηματικά, ενώ το Βήμα κάνει λόγο για κύμα ανατιμήσεων έως 7,8% τον Σεπτέμβριο.

Ταξί ΑΕ: Έρχονται οι πρώτες επτά εταιρίες ταξί, σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα, που επισημαίνει πως σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, και Ηράκλειο οι ιδιοκτήτες ταξί άρχισαν να οργανώνονται σε εταιρίες – συνεταιρισμούς, που θα λειτουργούν στα πρότυπα αυτών που υπάρχουν ήδη στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Βαμβάκι: Τα συμπεράσματα της συνδιάσκεψης της διεθνούς συμβουλευτικής επιτροπής βάμβακος παραθέτει το Κέρδος, επισημαίνοντας πως θα κινηθεί η αγορά του βαμβακιού.

Κρατικά Ομόλογα: Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο οι τιμές των κρατικών ομολόγων, έπειτα από 2,5 μήνες πτώσης, καθώς βελτιώθηκε το κλίμα στις διεθνείς αγορές, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Τράπεζες: Κλείνουν τα deals των τραπεζών σύμφωνα με το Κέρδος, που επισημαίνει πως το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών για τις μετοχές των Εθνικής και Πειραιώς είναι θερμό. Σήμερα λαμβάνονται οι αποφάσεις για Γενική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Εθνική Τράπεζα: Κατά 1,8 φορές υπερκαλύφθηκε η προσφορά της Εθνικής Τράπεζας, ενώ η τιμή διάθεσης της μετοχής διαμορφώθηκε στα 17,4 ευρώ όπως αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία το πακέτο των μετοχών αυξήθηκε στο 11% λόγω της ζήτησης. Σύμφωνα με το Βήμα στα κρατικά ταμεία μέσω της Εθνικής θα εισρεύσουν 490 εκατ. ευρώ.

Η Οικονομική Ελευθεροτυπία τονίζει πως η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει κλίμα, ενώ κάνει λόγο για ”στρατήγημα” 490 εκατ. ευρώ με το 11% της Εθνικής.

ΟΤΕ: Στον ΟΤΕ θα περάσει το 9% που η Telenor κατέχει στην Cosmote, ενώ όπως επισημαίνει η Ημερησία κλείνει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης για την Cosmorom, ενώ η Καθημερινή τονίζει πως ο Οργανισμός εγκαταλείπει την Cosmorom.

Γενική: Άνοιξε ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της Γενικής, σύμφωνα με την Ημερησία η οποία τονίζει πως εντός δυο εβδομάδων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν τις προτάσεις τους και το business plan, ενώ φέρεται να υπάρχουν τέσσερις μνηστήρες.

Ολυμπιακή: Στην επανάκτηση της ενίσχυσης που είχε δοθεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία το 1998, για την αναδιάρθρωσή της, υποχρεώνεται τώρα να προχωρήσει το ελληνικό δημόσιο σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Δέλτα Συμμετοχών: Αύξηση ποσοστού στη Goody’s επιδιώκει η Δέλτα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v