Στις 2.140 μονάδες παίζεται η τάση

Απορροφάται μέχρι στιγμής η προσφορά που εκδηλώνεται στη μετοχή της Εθνικής, αν και η κατάσταση θα διασαφηνισθεί μόλις οριστικοποιηθεί η εκκαθάριση, δηλαδή σε τρεις συνεδριάσεις μετά τη χθεσινή. Κλειδί για τη βραχυπρόθεσμη τάση η υπέρβαση των 2.140 μονάδων, ένδειξη ικανή για να ακολουθήσει η μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θετικό το πρώτο δείγμα γραφής, καθώς από πλευράς Εθνικής απορροφάται η μέχρι στιγμής προσφορά.

Αναμενόμενες ήταν οι πρωινές πωλήσεις μέχρι τα 17,9 ευρώ της Εθνικής, η οποία σταθερά απορροφά την όποια προσφορά εκδηλώνεται, ιδιαίτερα μετά το placement.

Σημειώνεται όμως πως καθοριστικές συνεδριάσεις για ενδεχόμενες ρευστοποιήσεις είναι αυτές, αμέσως, μετά την οριστική εκκαθάριση τίτλων.

Η σχετική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στο T+3 που πρακτικά σημαίνει ότι από Τρίτη-Τετάρτη περιμένει η Εθνική την εμφάνιση πωλητών.

Αυτό μέχρι στιγμής δεν εμποδίζει τον τραπεζικό δείκτη να ξεπεράσει τις 3.750 μονάδες που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο και να κινείται προς τις 3.770 μονάδες.

Όπως σημείωναν χρηματιστηριακά στελέχη, ζητούμενο για την τάση είναι η υπέρβαση των 2.140 μονάδων, περιοχή που αποτελεί το σημείο βραχυπρόθεσμης ισορροπίας του γενικού δείκτη.

Εάν κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί στη συνέχεια της συνεδρίασης θα πρέπει να θεωρούμε ως πιθανότερο ενδεχόμενο την άμεση επαναπροσέγγιση των 2.180 μονάδων.

Κατά συνέπεια παρακολουθούμε το γενικό δείκτη, το ενδεχόμενο προσέγγισης των 2.140 μονάδων και ανάλογα ποντάρουμε στη διαμορφούμενη τάση.

Από πλευράς μετοχών στο σύνολό τους ενισχύονται όσες έδιναν από χθες σημεία αντίδρασης. Στην πλειονότητά τους κινούνται προς υψηλότερα επίπεδα τιμών με τον κλάδο της υγείας να προσελκύει κεφάλαια, τη Λαντέκ να ξεπερνά τα 5 ευρώ, τη ΜΕΑΓΑ να προσεγγίζει το 1 ευρώ και το Μουζάκη με αυξημένες συναλλαγές να προσελκύει την προσοχή μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v