ΑΧΕ: Από τράπεζες και διεθνείς αγορές η τάση

Ο τραπεζικός κλάδος εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα είναι ο κύριος διαμορφωτής της σημερινής τάσης στην εγχώρια αγορά, ενώ επισημαίνουν πως σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει ταυτόχρονα και η πορεία των διεθνών αγορών.

ΑΧΕ: Από τράπεζες και διεθνείς αγορές η τάση
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Οι εισροές κεφαλαίων από πλευράς θεσμικών, μετά την ολοκλήρωση της διάθεσης του πακέτου της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και η διάθεση που θα επικρατήσει στις διεθνείς αγορές αναμένεται, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, να αποτελέσουν βασικούς παράγοντες για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της εγχώριας αγοράς.

Σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, ενδεχόμενη συνεχιζόμενη άνοδος στις ξένες αγορές θα οδηγήσει σε θετικό άνοιγμα της Σοφοκλέους, ενώ επισημαίνει πως από την υψηλή κεφαλαιοποίηση οι τράπεζες πιθανότατα θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Εξάλλου, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report, ο τραπεζικός κλάδος αναμένεται να τραβήξει την προσοχή, αφενός ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της διάθεσης πακέτων μετοχών από τις Εθνική και Πειραιώς και αφετέρου λόγω των εξελίξεων που αφορούν στην Emporiki Bank και στη Γενική.

Ταυτόχρονα, η EFG Eurobank Securities σημειώνει πως η σημερινή κατεύθυνση της αγοράς θα καθοριστεί κυρίως από το ”ντεμπούτο” της διαπραγμάτευσης των μετοχών που προέρχονται από την προσφορά του πακέτου της Εθνικής Τράπεζας.

Επίσης, η EFG Eurobank Securities σημειώνει πως προβλέπει τάσεις συσσώρευσης, με υψηλό το ενδεχόμενο η αγορά να αφομοιώσει την επιτυχημένη προσφορά της Εθνικής, ενώ προσθέτει πως η γενικότερη τάση παραμένει θετική εν μέσω της αισιόδοξης διάθεσης στις διεθνείς αγορές.

Στον τραπεζικό κλάδο εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα επικεντρωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον, ο οποίος –όπως επισημαίνει στο πρωινό της report– θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την τάση στην εγχώρια αγορά.

Η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως η Σοφοκλέους δεν κατάφερε να ακολουθήσει τη θετική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών, παρά τα νέα για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διάθεσης μετοχών από πλευράς Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς, ενώ καταλήγει πως ανάλογη συμπεριφορά ενδέχεται να παρατηρηθεί και σήμερα.

Παράλληλα, η Fortius ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης θα κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, με την πορεία των δεικτοβαρών μετοχών το τελευταίο ημίωρο να καθορίζει ουσιαστικά το εύρος απόκλισης.

Τι έγινε χθες: Σε στενό εύρος διακύμανσης κινήθηκε χθες ο Γενικός Δείκτης, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε στους τίτλους της ΔΕΗ και της Εθνικής, όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ.

Με διάθεση συσσώρευσης κινήθηκε χθες ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος και έκλεισε με οριακές απώλειες 0,11%, σύμφωνα με τη Marfin Hellenic.

Επιχειρηματικά νέα: Στην έκβαση της διάθεσης ιδίων μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρεται η EFG Eurobank Securities, σημειώνοντας πως έχει ήδη υπερκαλυφθεί κατά 1,5 φορά, με την τιμή να διαμορφώνεται πέριξ των 8,10 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως σημειώνει η EFG Eurobank Securities, τα έσοδα της Τράπεζας θα ανέλθουν στα περίπου 90,7 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας την καθαρή θέση της κατά 14 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, η χρηματιστηριακή αναφέρεται και στον ΟΠΑΠ και συγκεκριμένα στη συνεργασία του με τηλεοπτικό παιχνίδι, επισημαίνοντας πως ο Οργανισμός είναι πάντα ανοιχτός σε νέες ιδέες για προώθηση των προϊόντων του.

Η EFG Eurobank Securities καταλήγει πως διατηρεί τη θετική θέση της για τη μετοχή του Οργανισμού, η οποία διαπραγματεύεται, με ”αμυντικά” χαρακτηριστικά και με ”καλή” αποτίμηση, 15 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2003.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v