Τζίρος για κλάματα...

Ο ημερήσιος όγκος των συναλλαγών της Σοφοκλέους δεν ικανοποιεί. Ο κόσμος απέχει από την αγορά και δεν εμπιστεύεται ούτε τη Σοφοκλέους ούτε τους ”ηγέτες” της.

Τζίρος για κλάματα...
Ο ημερήσιος όγκος των συναλλαγών της Σοφοκλέους δεν ικανοποιεί. Ο κόσμος απέχει από την αγορά και δεν εμπιστεύεται ούτε τη Σοφοκλέους ούτε τους ”ηγέτες” της. Αν η αγορά κατορθώσει να πιάσει τον ποθούμενο στόχο με αυτούς τους όγκους, θα πρόκειται για ένα μοναδικό επίτευγμα στα χρηματιστηριακά χρονικά.

Ποτέ δεν είναι αργά για να διορθώσει κανείς τα λάθη του. Αρκεί να τα αντιληφθεί και να είναι έτοιμος να επανορθώσει. Ο κόσμος ήταν πρόθυμος να συμμετάσχει και πάλι στην αγορά. Άκουσε για άλλη μία φορά υποσχέσεις, αγόρασε μετοχές και στις 2.300 μονάδες είδε τους ”ηγέτες” να φέρνουν τούμπα την αγορά.

Αυτός ο κόσμος δεν πρόκειται να επιστρέψει στη Σοφοκλέους πριν δει να αλλάζει ριζικά η κατάσταση και κυρίως ο τρόπος αντιμετώπισής του. Αν ψάχνουν για άλλο κόσμο, θα απογοητευτούν. Δεν υπάρχουν άλλοι πρόθυμοι να βάλουν από μόνοι τους το κεφάλι τους στην καρμανιόλα.

Θα πάψει, λοιπόν, να υπάρχει αγορά; Φυσικά και όχι! Δύο πράγματα μπορεί να συμβούν. Ή οι σημερινοί ”ηγέτες” της αγοράς θα αλλάξουν πολιτική ή η αγορά θα βρει νέους ηγέτες.

Όσοι κάνουν όνειρα για τρελές αποδόσεις με δεδομένη τη σημερινή κατάσταση, θα πρέπει να καταλάβουν ότι στην αγορά μείναμε εμείς κι εμείς. Πιθανότατα ακόμη λιγότεροι και από αυτό το εμείς κι εμείς...

Ο τζίρος της Σοφοκλέους είναι για κλάματα. Διαψεύδονται έτσι και εκείνοι οι επαγγελματίες που ανέστειλαν οποιαδήποτε προοπτική συνεργασιών στον χώρο της Σοφοκλέους, ελπίζοντας ότι η άνοδος των τιμών θα έφερνε αυξημένο τζίρο και θα τους επέτρεπε να πάρουν βαθιές ανάσες από τη συσκευή οξυγόνου.

Όσο περνάει ο καιρός διαλύονται πάσης φύσεως αυταπάτες. Κι η κυριότερη είναι ότι θα γίνει κάποιο θαύμα στην αγορά. Ότι θα βρεθεί ο καλός Σαμαρείτης που θα μας προσφέρει μέσα σε λίγες ημέρες όλα όσα χάσαμε τα τελευταία χρόνια.

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v