Η ατζέντα της Τρίτης

Οι εταιρίες Alpha Bank, Alpha Επενδύσεων και Ridenco πραγματοποιούν γενική συνέλευση, ενώ ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας MARAK Ηλεκτρονική στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η ατζέντα της Τρίτης
Σήμερα, Τρίτη

Γενικές συνελεύσεις

ALPHA BANK Α.Ε.: Α’ Επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, στις 10:30, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 46, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση των σχεδίων της συμβάσεως και της πράξεως συγχωνεύσεως των ανωνύμων εταιριών Alpha Tράπεζα A.E. και Αλφα Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, δι’ απορροφήσεως της δεύτερης από την πρώτη, έγκριση του Ισολογισμού Μετασχηματισμού της Alpha Tράπεζα A.E., μετά των οικείων πιστοποιητικών των Ορκωτών Ελεγκτών, της κατ’ άρθρο 69 παραγρ. 4 κ.ν. 2190/1920 Εκθέσεως του Διοικητικού Συμβουλίου και παροχή εξουσιοδοτήσεως για την υπογραφή τής συμβολαιογραφικής πράξεως και τη διενέργεια κάθε άλλης πράξεως ή δηλώσεως που απαιτείται για το σκοπό αυτό.

2. Έγκριση, κατ’ άρθρο 23α του κ.ν. 2190/1920, των σχεδίων της συμβάσεως και της πράξεως συγχωνεύσεως των εταιριών Alpha Τράπεζα Α.Ε. και Αλφα Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, δι’ απορροφήσεως της δεύτερης από την πρώτη.

3. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Τράπεζα Α.Ε. κατά το ποσό του εισφερομένου μετοχικού κεφαλαίου της Αλφα Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, λόγω συγχωνεύσεως δι’ απορροφήσεως. Μείωση, συνεπεία αποσβέσεως λόγω συγχύσεως, του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Τράπεζα Α.Ε., κατά το ποσό της συνολικής ονομαστικής αξίας των μετοχών που η απορροφώσα κατέχει στην απορροφώμενη, η απορροφώμενη κατέχει στην απορροφώσα και η απορροφώμενη κατέχει εις εαυτήν. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Τράπεζα Α.Ε., κατόπιν κεφαλαιοποιήσεως αποθεματικών, για στρογγυλοποίηση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής της Alpha Τράπεζα Α.Ε. σε Ευρώ 4,87. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού και χορήγηση ανεκκλήτου εντολής προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την τακτοποίηση τυχόν κλασματικών δικαιωμάτων.

4. Έγκριση των μέχρι σήμερα πράξεων, ενεργειών και δηλώσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Τράπεζα Α.Ε., των προστηθέντων και των πληρεξουσίων της για τους σκοπούς τής ως άνω συγχωνεύσεως.

ALPHA ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε.Ε.Χ.: Α’ Επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 09:00, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 46, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση των σχεδίων της συμβάσεως και της πράξεως συγχωνεύσεως των ανωνύμων εταιριών Αλφα Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου και Alpha Τράπεζα Α.Ε., δια απορροφήσεως της πρώτης από την δεύτερη, έγκριση του Ισολογισμού Μετασχηματισμού της Αλφα Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, μετά των οικείων πιστοποιητικών των Ορκωτών Ελεγκτών, της κατ’ άρθρο 69 παραγρ. 4 κ.ν. 2190/1920 Εκθέσεως του Διοικητικού Συμβουλίου, και παροχή εξουσιοδοτήσεως για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξεως και τη διενέργεια κάθε άλλης πράξεως ή δηλώσεως που απαιτείται για το σκοπό αυτό.

2. Έγκριση, κατ’άρθρο 23α του κ.ν. 2190/1920, των σχεδίων της συμβάσεως και της πράξεως συγχωνεύσεως των εταιριών Αλφα Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, και Αlpha Τράπεζα Α.Ε., με απορρόφηση της πρώτης από την δεύτερη.

3. Έγκριση των μέχρι σήμερα πράξεων, ενεργειών και δηλώσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Αλφα Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, των προστηθέντων και των πληρεξουσίων της για τους σκοπούς της ως άνω συγχωνεύσεως.

RIDENCO Α.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 14:00, στα γραφεία της εταιρίας, επί της οδού Αιγιαλείας 52 - Παράδεισος Αμαρουσίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Παροχαί των υπό της παραγρ. 2 του άρθρου 23α του ΚΝ2190/20 απαιτουμένων ειδικών εγκρίσεων, προκειμένου να αγορασθούν από την Εταιρεία πακέτα Μετοχών, της μειοψηφίας, θυγατρικών Εταιρειών της.

Εταιρικές πράξεις

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στην ’ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΓΟΡΑ’ του ΧΑ, στον κλάδο ’ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ’, οι 8.170.000 (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ’ΜΑΡΑΚ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ’, με κωδικό ΟΑΣΗΣ ’ΜΑΡΑΚ’, κωδικό ISIN GRS471003012, και τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης ευρώ 1,82. Το ημερήσιο όριο διακύμανσης της τιμής των μετοχών θα είναι ελεύθερο για τις τρεις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης.

Ημερίδες

Πραγματοποιείται ημερίδα με θέμα: ”Επενδύοντας με γνώση - Στρατηγικές διαχείρισης χαρτοφυλακίου σε περιόδους αβεβαιότητας”, στις 09:00-17:00, στην Κεντρική Αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οικονομικά στοιχεία

Ανακοίνωση των δεικτών τιμών εισροών – εκροών στη γεωργία και κτηνοτροφία (Αύγουστος).

Παρουσιάσεις

Πραγματοποιείται η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Microsoft Office System, στις 11:30-14:00, στην Αίγλη Ζαππείου (αίθουσα ”Ζάππα”).

Διεθνείς εξελίξεις

Αγγλία

- Ποσοστό ανεργίας Σεπτεμβρίου.

Γαλλία

- Εμπορικό ισοζύγιο Αυγούστου.

Γερμανία

- Ανακοίνωση του οικονομικού δείκτη ZEW (Οκτώβριος).

Ιταλία

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v