Κερδίζεται η στήριξη των 2.105 μονάδων

Ολα δείχνουν ότι κερδίζεται η μάχη για τη διασφάλιση των 2.105 μονάδων με την πολύτιμη συνδρομή τόσο του ΟΤΕ όσο και της Alpha, τη στιγμή που η Εθνική, με αμυντική τακτική, κρατά τα επίπεδα των 18 ευρώ. Μετρημένες οι περιπτώσεις μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που ακολουθούν την τάση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Λίγο το θετικότατο κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και περισσότερο οι αντοχές της Εθνικής και του ΟΤΕ οδηγούν το Γενικό Δείκτη σε επίπεδα υψηλότερα των 2.120 μονάδων.

Οποιαδήποτε κίνηση μας απομακρύνει από τις 2.105 μονάδες περιορίζει τις πιθανότητες μιας ενδεχόμενης διολίσθησης προς τις 2.065-2.070 μονάδες.

Για το λόγο αυτό πιστεύουμε πως εάν η Εθνική κρατήσει και αύριο την ”τιμή στήριξής” της στα 17,8 ευρώ, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο μιας γενναιότερης αντίδρασης προς τις 2.150 μονάδες.

Η μετοχή του ΟΤΕ οριακά χαμηλότερα των 10 ευρώ θα λέγαμε ότι ”στηρίζει” τον FTSE-20 και γενικότερα το Γενικό Δείκτη. Μια δεύτερη ματιά χρειάζεται η ανάλυση της Weiss Ratings για τα Δικαιώματα (ADR) του Οργανισμού, που δίνει τιμή-στόχο τα περίπου 13 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη έκθεση τις τελευταίες ημέρες που δίνει πάνω κάτω την ίδια τιμή-στόχο, τα 13 ευρώ, για τον τίτλο του οργανισμού.

Πολύτιμη στήριξη στο Γενικό Δείκτη προσφέρει και η μετοχή της Alpha, που κατοχυρώνει τα 19 ευρώ, ενώ ακολουθούν Εμπορική, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κυμαίνεται στο εύρος των 18-18,08 ευρώ καθώς ακολουθείται μια άκρως συντηρητική πολιτική. Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση άξια αναφοράς ”κίνηση” καταγράφεται στις μετοχές των Medicon, Kego, Μπαλάφας, ΑΕΓΕΚ, Αθηνά, Despec, ΟΛΘ, Vodafone-Panafon και λίγων ακόμη περιπτώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v