Προς ολοκλήρωση της συσσώρευσης;

Κέρδη καταγράφει ο Γενικός Δείκτης, καθώς η Εθνική αντιδρά προς τα 17,8 ευρώ, ενώ η σχέση ανοδικών προς πτωτικές μετοχές κυμαίνεται στο 3 προς 1. Ζητούμενο για σήμερα, η πλήρης σταθεροποίηση του Δείκτη και η ενδεχόμενη ανοδική αντίδραση προς το τέλος της συνεδρίασης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θετικό το μέχρι στιγμής δείγμα γραφής, αν και οι συναλλαγές παραμένουν συγκριτικά σε χαμηλά επίπεδα.

Από τα περίπου 6,5 εκατ. ευρώ συναλλαγών της πρώτης μισής ώρας, το περίπου 1 εκατ. ευρώ αφορά στον τζίρο της Εθνικής και περίπου 0,5 εκατ. ευρώ σε πράξεις της Alpha Bank.

Όπως φαίνεται, και σήμερα θα δοθεί μια, ηπιότερων όμως τόνων, μάχη για τη διαμόρφωση της τιμής ορισμένων τραπεζικών τίτλων και δεικτοβαρών μετοχών του FTSE-20.

Αδύναμος εμφανίζεται μέχρι στιγμής ο ΟΤΕ, ”παλεύει” η Εμπορική, γύρω στα 19,6 ευρώ ισορροπεί η Alpha, ενώ η Εθνική αντιδρά στα 17,8 ευρώ.

Η μετοχή-σηματωρός της ΒΙΟΧΑΛΚΟ εμφανίζει κέρδη της τάξης του 1%, ενώ ο αντίστοιχος κλάδος των εκδόσεων παρουσιάζει συγκριτικά τα μεγαλύτερα σε ποσοστό κέρδη. Οδηγούν για μια ακόμη συνεδρίαση ΔΟΛ και Χ.Κ. Τεγόπουλος.

Από τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν οι Επίλεκτος, η Εθνική Ακινήτων, Veterin, Ιατρικό Αθηνών, Κορασίδης, Informatics.

Η σχέση ανοδικών προς πτωτικές παραμένει στο περίπου 3 προς 1, αναλογία ικανοποιητική, με βάση το κλίμα που επικρατεί στην αγορά.

Σημείωση: Ασχέτως εάν θα εξαγγείλει αύριο-μεθαύριο ο ΥΠΕΘΟ τη διαδικασία διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για το Τ.Τ., θα πρέπει να σημειωθεί πως για την ευόδωση της προσπάθειας θα απαιτηθεί μια περίοδος ενάμιση μήνα.

Περίπου ανάλογο διάστημα θα χρειαστεί και για τις αντίστοιχες διαδικασίες στην ΕΥΔΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v