ΑΧΕ: Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών

Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών προβλέπουν οι ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται γύρω από τον τραπεζικό κλάδο, ενώ μερίδα αναλυτών αναφέρει πως, δεδομένων των συνθηκών, δεν αναμένεται πτωτική κίνηση σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

ΑΧΕ: Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Τα ξένα θεσμικά κεφάλαια σε συνδυασμό με την ψυχολογία που θα επικρατήσει στις διεθνείς αγορές, αναμένεται σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ να καθορίσουν την τάση στη Σοφοκλέους.

Σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, η αγορά αναμένεται να συνεχίσει την σταθεροποίησή της με επιλεκτικές αγορές σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες.

Περιορισμένη θεωρεί την περίπτωση της πτωτικής κίνησης στην εγχώρια αγορά καθώς όπως αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report θα συνεχίσει να κινείται βραχυπρόθεσμα σταθεροποιητικά.

Ανάλογη είναι και η άποψη της EFG Eurobank Securities η οποία εκτιμά πως η αγορά αναμένεται να συνεχίσει να κινείται με τάσεις συσσώρευσης.

Επιπλέον, η EFG Eurobank Securities συμπληρώνει πως ενδεχόμενη ανακοίνωση για τον διεθνή διαγωνισμό της πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς και η έναρξη της περιόδου της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εννεαμήνου από τις τράπεζες, ενδέχεται να δημιουργήσουν περαιτέρω ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο.

Σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ το επενδυτικό ενδιαφέρον κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να επικεντρωθεί στον τραπεζικό κλάδο και στη μετοχή της ΔΕΗ, ενόψει της διάθεσης του 15,7% των μετοχών της.

Ταυτόχρονα, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως δεν προβλέπει σημαντική αλλαγή στην τάση κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ προσθέτει πως πλέον πιθανή είναι η συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών ύστερα από τα πρόσφατα placements των Εθνικής και Πειραιώς, δεδομένου ότι και οι διεθνείς αγορές δεν θα παρουσιάσουν μεγάλες αποκλίσεις.

Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών προβλέπει και η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ η οποία στο πρωινό της report αναφέρει πως η μεγάλη μείωση του τζίρου δημιουργεί προβληματισμό.

Επίσης, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ τονίζει πως η διατήρηση της ανοδικής κίνησης των διεθνών αγορών, της αισιοδοξίας για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου και των προσδοκιών θετικής κατάληξης των διεργασιών στις τράπεζες είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια καλύτερη πορεία του Χ.Α. βραχυπρόθεσμα.

Η Fortius ΑΧΕΠΕΥ προβλέπει πως η τάση στην εγχώρια αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση θα δοθεί από τον τραπεζικό κλάδο, και την αγορά παραγώγων, αν και επισημαίνει πως δεν είναι απαραίτητο το πρόσημο του Γενικού Δείκτη να εξαρτηθεί αποκλειστικά από τους δυο προαναφερθέντες παράγοντες, καθώς - όπως σημειώνει – οι προσπάθειες καλλωπισμού τελευταία είναι περισσότερο από εμφανείς.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε χθες κατά 0,10% σε μια συνεδρίαση η οποία χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα, αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ, η οποία προσθέτει πως ο καθαρός όγκος των συναλλαγών υποχώρησε καθώς οι επενδυτές παρέμειναν στο περιθώριο υιοθετώντας στάση αναμονής.

Η Marfin Hellenic αποδίδει τη χθεσινή άνοδο του Γενικού Δείκτη στο έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης προς το τέλος της συνεδρίασης, ενώ επισημαίνει πως η μετοχή του ΟΤΕ βρέθηκε σε υπεραπόδοση καταγράφοντας άνοδο 1,42%, με την τιμή της μετοχής της Εθνικής όμως να υποχωρεί κατά 0,66%.

Σύμφωνα με την EFG Eurobank Securities η αγορά φαινομενικά προσπαθεί να απορροφήσει τα πρόσφατα placements, ενώ συμπληρώνει πως ο όγκος των συναλλαγών παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Επιχειρηματικά Νέα: Αύξηση 38% προβλέπει η Marfin Hellenic πως θα παρουσιάσει η Εθνική Τράπεζα σε επίπεδο ενοποιημένων κερδών προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας, για το εννεάμηνο του 2003, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να ενισχύονται κατά 10,3%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών εκτιμά η Marfin Hellenic στο πρωινό της report ότι θα βρεθεί η Ελληνική Τεχνοδομική, προσθέτοντας ότι ο μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος της χώρας απολαμβάνει σημαντικής προβλεψιμότητας κερδοφορίας μεσοπρόθεσμα, λόγω κυρίως του μεγάλου ανεκτέλεστου υπολοίπου.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v