Συν Εθνική, ΤΤ και… χείρα κίνει

Σημαντικά περιορισμένες εκτιμάται πως θα είναι σήμερα οι πιέσεις στη μετοχή της Εθνικής, που πρώτη ανοίγει τον χορό της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου. Οι ταχύτατες οι εξελίξεις και από το μέτωπο του Τ.Τ. είναι ικανές να απεγκλωβίσουν από την περιοχή συσσώρευσης των 2.100 μονάδων τη Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δρομολογούνται, επιτέλους, ουσιαστικές εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο. Κινήσεις ικανές να προσφέρουν χρώμα και να δώσουν τάση στην αγορά μας, όπου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ολοκληρώνεται η διαδικασία συσσώρευσης γύρω από τις 2.100 μονάδες.

Εάν όλα προχωρήσουν, όπως αναμένεται, το ΥΠΕΘΟ θα προχωρήσει κατά πάσα πιθανότητα από σήμερα στην προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Εξέλιξη που εξαρχής, μάλλον, επιθυμούσε, όπως και τα δύο κύρια ενδιαφερόμενα τραπεζικά ιδρύματα, της Eurobank και της Alpha.

Σε ό,τι αφορά τον όμιλο της Εθνικής, η πίεση σήμερα θα είναι σχεδόν μηδενική, με αποτέλεσμα όσοι αγόραζαν προς τα 17,64 ευρώ να προσβλέπουν στην επόμενη ανοδική κίνηση της μετοχής -με αιχμή τα αποτελέσματα εννεαμήνου- σε επίπεδο τιμών υψηλότερο των 20,5 ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα.

Στα αποτελέσματα εννεαμήνου αναφέρεται με ανάλυσή της και η Μarfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ.

Εύλογα και τα αναμενόμενα οφέλη για τον τραπεζικό δείκτη, τον FTSE-20 και τον Γενικό Δείκτη. Η στάση της Εθνικής στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δεν μπορεί να είναι άλλη από τη διακριτική παρακολούθηση των τεκταινόμενων.

Όπως σημείωναν καλά ενημερωμένοι κύκλοι, ενδεχόμενη απόκτηση του Τ.Τ. από Eurobank θα μπορούσε να αναθερμάνει παλαιότερα σενάρια για στενότερη συνεργασία της Εθνικής με τον όμιλο της Πειραιώς.

Αναμφίβολα, ενδεχόμενη βελτίωση του κλίματος στον τραπεζικό κλάδο θα ευνοήσει τα μέγιστα τη μεσαία και χαμηλή κεφαλαιοποίηση, σημαντικό κομμάτι της οποίας δείχνει να ασφυκτιά στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Μετοχές-σηματωροί για σήμερα, πέραν των Εθνικής Πειραιώς και Eurobank, οι ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Ελληνικά Πετρέλαια και από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση οι Γενική Αποθηκών, Alpha Leasing, Ιονική Ξενοδοχειακή, Κέκροψ, ΕΒΖ, Νάκας, Medicon, OΛΠ και ορισμένες ακόμη αυτής της κατηγορίας,

Σημείωση: Δωρεάν μαθήματα αρχαίων ελληνικών προσφέρει σε αγγλόφωνους και ισπανόφωνους τηλεθεατές του το δίκτυο του CNN. Έρχεται και ένα ακόμη αμερικανικό δίκτυο να ασπαστεί την παλαιότερη εκτίμηση της Microsoft, σύμφωνα με την οποία η ελληνική γλώσσα αποτελεί βάση για το ηλεκτρονικό λογισμικό και την πυκνότερη απεικόνιση σύγχρονων νοημάτων, λέξεων, εικόνων και εννοιών.

Όπως πληροφορούμεθα, και τρίτος αμερικανικός κολοσσός προτίθεται νμα δώσει προτεραιότητα στην εκμάθηση της αρχαιοελληνικής γλώσσας ως κλειδί για την ευχερέστερη κατανόηση της νέας τεχνολογίας.

Αυτά βέβαια συμβαίνουν στις ΗΠΑ, γιατί στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ πράττεται οτιδήποτε συμβάλλει στη συρρίκνωση και ”λατινοποίηση” της αρχέγονης ευρωπαϊκής γλώσσας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v