Στην Εθνική το ενδιαφέρον

Εκτόνωση αναμένεται στις πιέσεις που ασκούνται πρόσκαιρα στη μετοχή της Εθνικής, ενώ βάση στήριξης και σημείο αναφοράς για τη μετοχή του Ομίλου αποτελούν τα 17,5 ευρώ. Όπως υποστηρίζουν ισχυρές χρηματιστηριακές, η αγορά ”χρωστά” μία ανοδική αντίδραση, παρά μία υποχώρηση προς τις 2.070 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τη μετοχή της Εθνικής να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρους των συναλλαγών σήμερα, η τράπεζα παραμένει εκ των πραγμάτων, ρυθμιστής της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Είναι χαρακτηριστικό, πως στις 15.00 οι συναλλαγές του Ομίλου έφταναν το 1,5 εκατ. τεμάχια, που αντιστοιχούσε σε συναλλαγές περίπου 26 εκατ. ευρώ. Το σύνολο του τζίρου μέχρι εκείνη την ώρα έφτανε τα 78 εκατ. ευρώ, κάτι που περιόριζε τις καθαρές συναλλαγές στα περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της εθνικής κυμαίνεται από την αρχή της συνεδρίασης, στο εύρος των 17,64 – 17,94 ευρώ. Περίπου στις 15.00, η τιμή της μετοχής ”προσέγγιζε” και πάλι την χαμηλή τιμή ημέρας, κυμαινόμενη στα 17,68 ευρώ.

Πάντως το περιθώριο κέρδους όσων απομένει να ρευστοποιήσουν έχει περιοριστεί σημαντικά (αφαιρούμένων των προμηθειών και του φόρου) στα 30 ευρωλεπτά- κάτι που δεν αποκλείεται να αμβλύνει από αύριο τις πιέσεις που ασκήθηκαν στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις στη μετοχή.

Σε αυτή την προοπτική της εκτόνωσης των πιέσεων- ίσως και από την αυριανή συνεδρίαση- ”ποντάρουν” όσοι εκτιμούν πως μετά από μία περίοδο συσσώρευσης, στα επίπεδα των 2.100 μονάδων, η αγορά χρωστά ανοδική αντίδραση.

Προς αυτή την κατεύθυνση, συνηγορεί και η κίνηση που παρατηρείται στην αγορά παραγώγων, όπου ούτε ο δανεισμός, αλλά ούτε και η έκθεση συμβολαίων σε θέσεις πώλησης είναι ικανές προϋποθέσεις ώστε να φέρον την αγορά χαμηλότερα των 2.065- 2.070 (στη χειρότερη των περιπτώσεων).

Όπως άλλωστε σημειώνουν πηγές, τόσο της Eurobank, όσο και της Εθνικής Χρηματιστηριακής, η αγορά πληροί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε να κινηθεί προς τις 2.180 και σε επόμενη φάση (σύμφωνα με άλλους) στην επόμενη περιοχή αντίστασης των 2.250 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v