Ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης

Οι εξελίξεις για τον διεθνή διαγωνισμό για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Ολυμπιακή, η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που υποβάλλεται σήμερα, καθώς και η ”πώληση” μέρους των ολυμπιακών εγκαταστάσεων μετά τους Αγώνες απασχολούν μεταξύ άλλων τον οικονομικό Τύπο της Πέμπτης.

Ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης
Οι εξελίξεις για τον διεθνή διαγωνισμό για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Ολυμπιακή, η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που υποβάλλεται σήμερα, καθώς και η ”πώληση” μέρους των ολυμπιακών εγκαταστάσεων μετά τους Αγώνες απασχολούν μεταξύ άλλων τον οικονομικό Τύπο της Πέμπτης.

Γκαργκάνας: Υποβάλλεται σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής η ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική και τις εξελίξεις στην οικονομία, τονίζει η Εξπρές. Η Καθημερινή τονίζει πως ο κ. Γκαργκάνας ζητεί από τις τράπεζες ”καθαρούς λογαριασμούς” με τους πελάτες.

Δημόσιο Χρέος: Σε βασική πηγή τροφοδότησης του δημοσίου χρέους μέσω του αυξημένου κρατικού δανεισμού εξελίσσονται τα ταμειακά ελλείμματα του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Στο μέσον, περίπου, των αποδόσεων των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, κατά το ”γύρισμα” των αγορών, κινείται η Σοφοκλέους, σύμφωνα με το Βήμα.

Ολυμπιακά Έργα: Δυσβάστακτο χαρακτηρίζει το κόστος συντήρησης των έργων μετά την Ολυμπιάδα η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην παραχώρηση έργων που δεν είναι αμιγώς αθλητικά.

Για πωλητήριο στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις κάνει λόγο η Εξπρές, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης απηύθυνε έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο να ”αγοράσει” τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακτοπλοΐα: ”Θα παραμείνει το όριο ηλικίας των 30 ετών για την υποχρεωτική έξοδο των ακτοπλοϊκών πλοίων από τις εσωτερικές γραμμές”, τόνισε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Πασχαλίδης, σύμφωνα με το Κέρδος.

Ξενοδόχοι: Νέες ενισχύσεις ζητούν πάλι οι ξενοδόχοι, οι οποίοι επισείουν τον κίνδυνο να περάσουν σε άλλες επιχειρήσεις 3.500 ξενοδοχεία στα επόμενα πέντε χρόνια, λόγω οικονομικών προβλημάτων, τονίζει η Ημερησία.

Το Κέρδος τονίζει πως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ”αλλάζει χέρια” το 40% των ξενοδοχείων, ενώ συμπληρώνει πως για τρίτη συνεχή χρονιά σημειώνεται μείωση των τουριστικών αφίξεων.

Πετρέλαιο Θέρμανσης: Σε εγρήγορση βρίσκονται σήμερα 70 συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης, για να εντοπίσουν όσους χρησιμοποιούν παράνομα πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο πωλείται γύρω στα 31-33 λεπτά το λίτρο, αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Μεταλλευτικές Επιχειρήσεις: Εκτός αναπτυξιακών κινήτρων τίθενται οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις, αναφέρει το Κέρδος.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Αρχίζει η μάχη των τραπεζών για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όπως τονίζει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία το υπουργείο προχωρεί στον διαγωνισμό, μετά την αναβλητικότητα που επέδειξε το ΤΣΜΕΔΕ.

Σε νέο επεισόδιο ”θρίλερ” εξελίσσεται η πώληση του ΤΤ, σύμφωνα με την Καθημερινή, που κάνει λόγο για μάχη ερμηνειών για το τελικό ποσοστό της μερικής ”αποκρατικοποίησης.

Η Εξπρές αναφέρει πως οι πέντε μεγάλες ελληνικές τράπεζες αναμένουν τις λεπτομέρειες, επισημαίνοντας πως υπάρχει βεβαιότητα για ενδιαφέρον από το εξωτερικό, ενώ το Κέρδος αναφέρει πως δεν έγινε γνωστό το ποσοστό που προτίθεται να διαθέσει το Δημόσιο.

ΕΥΔΑΠ: Θέμα ημερών είναι ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση του 20% της ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ολυμπιακή: Βάσιμες προσδοκίες για την επιτυχή, αυτή τη φορά, έκβαση της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας δημιουργεί η παρουσία της ισπανικής αεροπορικής εταιρίας Iberia στον κατάλογο των υποψήφιων αγοραστών, όπως τονίζει το Βήμα.

Σύμφωνα με την Ημερησία, η Iberia διεκδικεί την Ολυμπιακή, ενώ επισημαίνει πως η κυβέρνηση είναι συγκρατημένα αισιόδοξη, καθώς η εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν είναι δεσμευτική. Νέους μνηστήρες αναζητά το Δημόσιο για την Ολυμπιακή, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ελληνικά σχήματα.

Γερμανός: Στη στρατηγική συμφωνία συνεργασίας του ομίλου Γερμανός με την Atlas Elektronik αναφέρονται τα σημερινά οικονομικά πρωτοσέλιδα.

Έδραση: Να εξασφαλίσει συμμετοχή στην ανοικοδόμηση της ”πόλης – φάντασμα” της Αμμοχώστου, σε περίπτωση που επιλυθεί το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου, θα επιδιώξει η Έδραση, σύμφωνα με την Εξπρές.

Olympic Catering: Με κέρδη η Olympic Catering στο εννεάμηνο του 2003, όπως αναφέρει η Εξπρές, ενώ η Καθημερινή τονίζει πως η εισηγμένη διερευνά στροφή στις εξαγωγές.

Delta Singular: Δύο έργα του ΥΠΕΧΩΔΕ ανέλαβε η Delta Singular, τα οποία αφορούν στα συστήματα της Γ.Γ. Δημοσίων έργων, αναφέρει το Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v