Δυνατές ανάσες στη μεσαία κεφαλαιοποίηση

Με την Εθνική να αποκομίζει κέρδη, προσφέρονται ανάσες και στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, η οποία δείχνει να ανταποκρίνεται θετικά. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως η χρονική συγκυρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Εθνικής αποτελεί το κρυφό χαρτί για την επιτυχή έκβαση της επικείμενης μετοχοποίησης της ΔΕΗ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μεταξύ 2.125 - 2.136 μονάδων κυμαίνεται η αγορά με συναλλαγές 72 εκατ. ευρώ (14:10).

Η ελαχιστοποίηση των πιέσεων από την αρχή της συνεδρίασης στη μετοχή της Εθνικής έφερε στο προσκήνιο και πάλι τους εν δυνάμει αγοραστές στο τίτλο του ομίλου.

Άμεση η αντίδραση της μετοχής προς τα 18 ευρώ, καθώς η τιμή στόχος που έχει τεθεί από ξένες και εγχώριες χρηματιστηριακές, ”βλέπει” τιμή υψηλότερη των 20 ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο όμως και η χρονική περίοδος που επιλέγει η διοίκηση του ομίλου της Εθνικής για να ανακοινώσει πρώτη από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου, την ίδια περίοδο που θα πραγματοποιείται η διαδικασία μετοχοποίησης της ΔΕΗ.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως τα αποτελέσματα της Εθνικής δεν αποκλείεται να είναι καλύτερα των εκτιμώμενων, και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ευνοϊκού κλίματος για τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

Η βελτίωση του κλίματος είχε από τα μέσα της συνεδρίασης άμεσο αντίκτυπο σε μετοχές της κατηγορίας του Μυτιληναίου, της Ελφίκο, του Κορασίδη, της ΜΕΤΚΑ, αλλά και μετοχών όπως οι Κλωνατέξ, LogicDis, Μηχανική και άλλων περεμφερών τίτλων.

Αυτό που μένει να επιβεβαιωθεί στη συνέχεια είναι αφενός μεν το ύψος των συναλλαγών (κατά πόσο θα φτάσουν τα 100 εκατ. ευρώ) αφετέρου ενός ενδεχόμενου κλεισίματος του γενικού δείκτη πολύ κοντά στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v