Η ατζέντα της Δευτέρας

Γενική συνέλευση πραγματοποιεί η τράπεζα Πειραιώς, ενώ οι μετοχές της εταιρίας Coca - Cola διαπραγματεύονται στο ΧΑ με νέα ονομαστική αξία (2,50 ευρώ). Επίσης, οι εταιρίες Forthnet και Lannet μεταβαίνουν στον κλάδο ”Τηλεπικοινωνίες”.

Η ατζέντα της Δευτέρας
Σήμερα, Δευτέρα

Γενικές συνελεύσεις

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.: Α’ Επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, στις 13:00, στην Αθήνα, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του 6ου ορόφου της ΕΤΒΑ ΒΑΝΚ Α.Ε. (Λεωφ. Συγγρού 87, Αθήνα), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση συγχώνευσης της Τράπεζας με απορρόφηση της ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία ”Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Αναπτύξεως Α.Ε.” και ειδικότερα: (i) Έγκριση του από 31.12.2002 ισολογισμού μετασχηματισμού της απορροφώμενης ”Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Αναπτύξεως ΑΕ”. (ii) Έγκριση της από 23.6.2003 έκθεσης ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή κ.Μιχάλη Χατζηπαύλου της ελεγκτικής εταιρίας ”Deloitte & Touche Χατζηπαύλου, Σοφιανός και Καμπάνης ΑΕ”. (iii) Έγκριση του από 20.6.2003 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης της Τράπεζας με την ”Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Αναπτύξεως Α.Ε.” με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, καθώς και έγκριση της αναφερόμενης σε αυτό σχέσης ανταλλαγής. (iv) Έγκριση της κατ’ άρθρο 69 παρ.4 του ν.2190/20 Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου επί του από 20.6.2003 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης.

2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας (i) κατά ποσό Ευρώ 270.372.801 με έκδοση νέων μετοχών λόγω εισφερομένου μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΒΑ ΑΕ, μετ’ αφαίρεση της συμμετοχής της Τράπεζας σε αυτήν και (ii) κατά ποσό Eυρώ 1.299.770,63 με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού και αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 3,28 Ευρώ σε 4,15 Ευρώ προς το σκοπό στρογγυλοποίησης και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού, ούτως ώστε το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας να ανέρχεται μετά τη συγχώνευση στο συνολικό ποσό των 819.949.119,15 Ευρώ, διαιρούμενο σε 197.578.101 ονομαστικές με ψήφο μετοχές ονομαστικής αξίας 4,15 Ευρώ καθεμία.

3. Χορήγηση ανέκκλητης εντολής προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την τακτοποίηση των κλασματικών δικαιωμάτων που ενδεχομένως προκύψουν από την αύξηση κεφαλαίου.

4. Ορισμός εκπροσώπων για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης συγχώνευσης της Τράπεζας με απορρόφηση της ”Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Αναπτύξεως ΑΕ”.

5. Έγκριση των πράξεων του Διοικητικού Συμβουλίου και παροχή εξουσιοδότησης για ρύθμιση των θεμάτων της συγχώνευσης.

6. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος ψήφου της Τράπεζας ως μετόχου της ΕΤΒΑ ΑΕ κατά τη Γενική Συνέλευση της ΕΤΒΑ ΑΕ, η οποία θα συγκληθεί προκειμένου να εγκρίνει τη συγχώνευση της τελευταίας με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ.

7. Τροποποίηση των άρθρων 21, 31, 33 και συναφών διατάξεων του καταστατικού με σκοπό την προσαρμογή του στον Ν.3156/2003 για τα εταιρικά ομόλογα.

8. Καθορισμός του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε 17 μέλη, εντός των ορίων που προβλέπει το άρθρο 12 του Καταστατικού, και εκλογή των νέων συμβούλων.

9. Άλλα θέματα και ανακοινώσεις.

Διάφορα

Η πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου πραγματοποιούν επίσκεψη στα Ολυμπιακά έργα στο Γουδί (12:30) και το Ελληνικό (13:30).

Εταιρικές πράξεις

* Οι μετοχές της εταιρίας ”COCA COLA EEE AE” είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ με νέα ονομαστική αξία μετοχής ευρώ 2,50 (από ευρώ 0,31).

* Από σήμερα, σύμφωνα με έγκριση της Επιτροπής Ταξινόμησης εισηγμένων εταιριών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ισχύουν οι ακόλουθες αλλαγές στην κλαδοποίηση των εταιριών:

- FORTHNET AE: Υφιστάμενος κλάδος ΧΑ: Πληροφορική. Νέα Κλαδοποίηση: Τηλεπικοινωνίες.

- ΛΑΝ-ΝΕΤ ΑΕΒΕΤ: Υφιστάμενος κλάδος ΧΑ: Σημαντικών Αλλαγών Δραστηριότητας. Νέα Κλαδοποίηση: Τηλεπικοινωνίες.

Παρουσιάσεις

Πραγματοποιείται η παρουσίαση της νέας ταυτότητας των πολυκαταστημάτων Λαμπρόπουλος, στις 15:00, στο Πολυκατάστημα Λαμπρόπουλος (Αιόλου 99 & Λυκούργου).

Διεθνείς εξελίξεις

ΗΠΑ

- Ανακοίνωση του δείκτη των δεικτών Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v