Ενισχύουν τον Δείκτη οι τηλεπικοινωνίες

Περισσότερο τεχνικής μορφής, λόγω των Παραγώγων, η αναιμική αντίδραση της αγοράς, ενώ πιέσεις ασκούνται στη μετοχή της ΔΕΗ, τη στιγμή που μέρος της υπάρχουσας ρευστότητας μετακυλίεται προς τους τίτλους της κινητής τηλεφωνίας. Μεμονωμένες και σήμερα οι επιμέρους κινήσεις των ενεργών ”παικτών”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προσπάθεια, περιορισμένων όμως τόνων, καταβάλλεται μετά τις 11:45 προκειμένου να ”απεγκλωβιστεί” ο Γενικός Δείκτης.

Προσπάθεια που δεν συνοδεύεται από αύξηση της ρευστότητας και της εμπορευσιμότητας νέων μετοχών, αλλά κυρίως στοχεύει στη διαμόρφωση τιμών (της υποκείμενης αγοράς) κοντά στα επίπεδα της αγοράς παραγώγων.

Ήδη κατά την πρώτη ώρα οι συναλλαγές που και σήμερα δεν ξεπερνούν τα 18 εκατ. ευρώ, παραπέμπουν σε συνεδρίαση συνολικού τζίρου 85-100 εκατ. ευρώ

Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα περισσότερες από 50 μετοχές μπορεί να κινούνται ανοδικά, με συναλλαγές όμως που δεν ξεπερνούν τα 1.000 τεμάχια.

Το ξεχωριστό της σημερινής συνεδρίασης εντοπίζεται κυρίως στην αμφίδρομη πορεία των μετοχών της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

Από τη μια πλευρά η ανοδική κίνηση της ΔΕΗ, που εσφαλμένα είχε προεξοφλήσει πως θα ωθούσε την τιμή προς τα 20 ευρώ, έχει μεταβληθεί σε πτωτική τάση.

Η αύξηση αυτή των προσδοκιών εντείνει την τελευταία ώρα τις πιέσεις χαμηλώνοντας τον πήχη στα 17,7 ευρώ. Η οριστική τιμή διάθεσης της μετοχής της ΔΕΗ είναι ζητούμενο για τους εγχώριους θεσμικούς, που σε αυτή τη φάση εγγράφουν ζημίες από τον τίτλο της επιχείρησης.

Αντιθέτως, χρήζει προσοχής η προσέγγιση των 10,14 ευρώ για τη μετοχή του ΟΤΕ, με συγκριτικά χαμηλή εμπορευσιμότητα.

Εάν οι εξελίξεις από το μέτωπο των τηλεπικοινωνιών μπορούν να θρέψουν έστω και μεσοπρόθεσμα –μέχρι τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ- το ενδιαφέρον προς τη μετοχή του οργανισμού, τότε ο FTSE-20 μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες κερδών την ερχόμενη εβδομάδα.

Κατά τα άλλα, μετοχές με αυξημένη εμπορευσιμότητα, όπως οι Επιχειρήσεις Αττικής, Παρνασσός, Στρίντζης, Folli Follie κ.ά. διατηρούν την ανοδική τους φορά και ενισχύονται περαιτέρω.

Για την επόμενη ώρα παρουσιάζει ενδιαφέρον το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης των συναλλαγών της μετοχής του ΟΤΕ, αλλά και του ενδεχομένου να φτάσει προς τα 17,9 ευρώ η μετοχή της Εθνικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v