ΑΧΕ: Γύρω από τις 2.100 μονάδες η Σοφοκλέους

Σε χαμηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθεί ο όγκος των συναλλαγών, εν όψει της τρίτης μετοχοποίησης της ΔΕΗ και της ανακοίνωσης των μεγεθών εννεαμήνου από τις τράπεζες, συντηρώντας κατά συνέπεια την τάση συσσώρευσης γύρω από τις 2.100 μονάδες, εκτιμούν οι ΑΧΕ, ενώ η σημερινή λήξη της σειράς παραγώγων ενδέχεται να εντείνει τη μεταβλητότητα.

ΑΧΕ: Γύρω από τις 2.100 μονάδες η Σοφοκλέους
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η αγορά συνεχίζει να κινείται σταθεροποιητικά γύρω από το επίπεδο των 2.100 μονάδων, ενώ η Marfin Hellenic αναφέρει πως δεν αναμένει σημαντική πτώση βραχυπρόθεσμα.

Επίσης, η Marfin Hellenic συμπληρώνει πως το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τρίτη μετοχοποίηση της ΔΕΗ την ερχόμενη εβδομάδα και στην επερχόμενη ανακοίνωση αποτελεσμάτων εννεαμήνου της Εθνικής Τράπεζας στις 23 Οκτωβρίου.

Συνέχεια των σταθεροποιητικών τάσεων προβλέπει και η EFG Eurobank Securities, σύμφωνα με την οποία ο όγκος των συναλλαγών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, καταδεικνύοντας τη στάση αναμονής στην οποία βρίσκονται οι επενδυτές.

Επιπλέον, η EFG Eurobank Securities επισημαίνει πως η σημερινή λήξη της σειράς παραγώγων ενδέχεται να επιδεινώσει τις τάσεις μεταβλητότητας.

Ισχνό προβλέπει πως θα είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον η Εγνατία ΑΧΕ, εν όψει της τρίτης μετοχοποίησης της ΔΕΗ και των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων εννεαμήνου, συντηρώντας ως εκ τούτου την τάση συσσώρευσης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις.

Ωστόσο, η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της ”συσσώρευσης” είναι να μην υπάρξουν σημαντικές διακυμάνσεις στις διεθνείς αγορές, ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί στις τράπεζες και στη ΔΕΗ.

Ημέρα διακανονισμού για τα συμβόλαια Οκτωβρίου η σημερινή, δεν αναμένεται να δώσει συγκινήσεις προερχόμενες από την αγορά παραγώγων, ενώ στα διεθνή χρηματιστήρια φαίνεται μια προσπάθεια αφομοίωσης των μακροοικονομικών στοιχείων και των εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα σε Ευρώπη και ΗΠΑ, αναφέρει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Από την πλευρά της η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ σημειώνεται πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένονται τάσεις σταθεροποίησης, με την αγορά να βρίσκεται στην αναζήτηση σαφούς κατεύθυνσης, ενώ συμπληρώνει πως θετικό γεγονός για την πορεία της αγοράς θα αποτελέσει η εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος σε συνδυασμό με την αύξηση του όγκου των συναλλαγών.

Για τη σημερινή τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και τη λήξη των συμβολαίων του Οκτωβρίου στα παράγωγα η Fortius ΑΧΕΠΕΥ δεν αναμένει κάποια ουσιαστική απόκλιση του Γενικού Δείκτη από τα τρέχοντα επίπεδα, με το πρόσημό του να καθορίζεται από τις γνωστές δεικτοβαρείς μετοχές, όπως συνέβη άλλωστε και στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Τι έγινε χθες: Κατά 0,35% υποχώρησε ο Γενικός Δείκτης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με κύριο χαρακτηριστικό τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών, όπως σημειώνει η Marfin Hellenic, σύμφωνα με την οποία η μετοχή της Πειραιώς έκλεισε με πτώση, ενώ οι μετοχές των Alpha Bank και Εθνικής σημείωσαν υπεραπόδοση, κλείνοντας θετικά με έντονο το ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών.

Εξακολουθεί ο Γενικός Δείκτης να συσσωρεύει γύρω από τις 2.100 μονάδες, πραγματοποιώντας χθες την ένατη συνεχή συνεδρίαση χωρίς σημαντική ανοδική ή καθοδική μεταβολή, με την πλειονότητα ωστόσο των μετοχών να κλείνουν με αρνητικό πρόσημο, αναφέρει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Επιχειρηματικά Νέα: Αναμενόμενη χαρακτηρίζει την αντίδραση της ρουμανικής κυβέρνησης για τα σχέδια του ΟΤΕ, όσον αφορά στη CosmoRom, η Marfin Hellenic, η οποία επίσης επισημαίνει στο πρωινό της report πως η μετοχή της Τιτάν ενδεχομένως να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Στα αποτελέσματα εννεαμήνου της μητρικής The Coca-Cola Company αναφέρεται το πρωινό report της EFG Eurobank Securities, επισημαίνοντας πως μοχλοί ανάπτυξης ήταν οι αγορές της Ευρώπης.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή προσθέτει πως καθώς οι εν λόγω περιοχές αποτελούν ”χώρες-κλειδιά” και για την ελληνική εταιρία εμφιαλώσεως, εκτιμά πως η Coca-Cola 3Ε θα ανακοινώσει ”δυνατά” αποτελέσματα εννεαμήνου, ενώ τονίζει πως παραμένει θετική για τις προοπτικές της εταιρίας.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v