Το κλειδί στις συναλλαγές

Χάνει ευκαιρίες και πολύτιμο χρόνο η Σοφοκλέους λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και ισχνού τζίρου, ενώ λίγες μετοχές με αυξημένη εμπορευσιμότητα και υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα παραμένουν στο επίκεντρο του (περιορισμένου) αγοραστικού ενδιαφέροντος, με συνέπεια την παράλληλη ενίσχυση της τιμής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε επιμέρους μετοχές περιορίζεται το χρηματιστηριακό ενδιαφέρον, καθώς ο πολύ χαμηλός τζίρος κρατά σε χαμηλά επίπεδα το γενικό δείκτη.

Στις 2.110 μονάδες ο δείκτης με τις συναλλαγές να μη ξεπερνούν τα 65 εκατ. ευρώ (15:00).

Οι μόνες άξιες αναφοράς κινήσεις περιορίζονται σε μετοχές με αυξημένη εμπορευσιμότητα και υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα, κάτι που είχε επισημανθεί και σε προηγούμενή μας αναφορά.

Έτσι η μετοχή των Επιχειρήσεων Αττικής, καταγράφει κέρδη της τάξης του 5%, η μετοχή του Στρίντζη αντιδρά προς τα 1,22 ευρώ λαι η Fanco προς τα 2,9 ευρώενω ανοδικά κινείται και ο Μπουτάρης.

Προς τα 13 ευρώ με επίσης αυξημένη συναλλακτικότητα κινείται η μετοχή της Βασιλόπουλος, όπως και η ΑΝΕΚ προς τα 1,3 ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο πως με επίσης αυξημένη συναλλακτικότητα κερδίζουν έδαφος μετοχές των εταιριών Αστήρ, ενώ ανάλογη συμπεριφορά επιδεικνύει και ο τίτλος του ΟΤΕ που προσεγγίζει πλέον τα 10 ευρώ.

Αποτελεί κοινή εκτίμηση παραγόντων της αγοράς πως μόνο ενδεχόμενη αύξηση συναλλαγών όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει στην περίπτωση της Εμπορικής θα μπορούσε να τονώσει το αγοραστικό ενδιαφέρον και να δημιουργήσει προϋποθέσεις μόχλευσης.

Μέχρι τότε, δυστυχώς, η αγορά μας βαλτώνει σε μια ατελέσφορη συσσώρευση γύρω από τις 2.100 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v