ΑΧΕ: Περιορισμένη η πιθανότητα πτώσης στο Χ.Α.

Συνέχιση της τάσης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες οκτώ συνεδριάσεις για συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών προβλέπουν οι ΑΧΕ, με τις ξένες αγορές να συντηρούν την εν λόγω πρόβλεψη, ενώ εκτιμούν πως η πιθανότητα σημαντικής πτώσης εμφανίζεται περιορισμένη.

ΑΧΕ: Περιορισμένη η πιθανότητα πτώσης στο Χ.Α.
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Με σταθεροποιητικές τάσεις εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα συνεχίσει να κινείται η αγορά, ενώ συμπληρώνει πως η πιθανότητα σημαντικής πτώσης από τα τρέχοντα επίπεδα φαίνεται να είναι περιορισμένη.

Με σταθεροποιητικές τάσεις εκτιμά η EFG Eurobank Securities πως θα συνεχίσει να κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με το διεθνές περιβάλλον να υποστηρίζει την εν λόγω τάση.

Η EFG Eurobank Securities συμπληρώνει πως η ανακοίνωση για διεθνή διαγωνισμό όσον αφορά στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενδέχεται να πυροδοτήσει κερδοσκοπικές τάσεις στον τραπεζικό κλάδο μεσοπρόθεσμα.

Σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ το ενδιαφέρον σε συγκεκριμένους τίτλους, κυρίως τραπεζικούς, αναμένεται να συνεχίσει να στηρίζει την αγορά, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες για πτωτική κίνηση.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως οι τάσεις συσσώρευσης που έχουν εκδηλωθεί στις τελευταίες 8 συνεδριάσεις, προβλέπεται πως θα συνεχιστούν και δη υπό το πρίσμα ότι οι ξένες αγορές δεν θα παρουσιάσουν έντονες διακυμάνσεις.

Αισιόδοξη εμφανίζεται η Fortius ΑΧΕΠΕΥ για τη σημερινή συνεδρίαση, αφενός λόγω της ελαφράς αύξησης του premium στα συμβόλαια FTSE-20 του Οκτωβρίου, παρά τις δύο μέρες που απομένουν έως τη λήξη τους και αφετέρου της απόφασης του υπουργείου Οικονομίας να προχωρήσει σε μερική αποκρατικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και της μείωσης της προσφοράς στον τραπεζικό κλάδο.

Σύμφωνα με την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, η ανοδική τάση που υπάρχει εδώ και δύο εβδομάδες στα διεθνή χρηματιστήρια υποστηρίζεται από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων και δημιουργεί προϋποθέσεις θετικών εξελίξεων και στο Χ.Α., εφόσον αυτή διατηρηθεί και υπάρξουν εξελίξεις στα επιχειρηματικά σχέδια, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.

Η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως καταλυτικό ρόλο ενδέχεται να παίξουν η μετοχοποίηση της ΔΕΗ και η λήξη των συμβολαίων Οκτωβρίου αύριο Παρασκευή.

Από την πλευρά της, η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως με τη νευρικότητα και την επιφυλακτικότητα να παραμένουν στην αγορά, αναμένει το Χ.Α. να συνεχίσει να κινείται στα τρέχοντα επίπεδα, αναζητώντας ενίσχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας προκειμένου να κινηθεί υψηλότερα.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης συνέχισε και χθες να κινείται σταθεροποιητικά, κλείνοντας με άνοδο 0,18%, ενώ, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic, ο κλάδος των τραπεζών βρέθηκε σε υπεραπόδοση (+0,74%), ενώ η μετοχή της Coca-Cola 3Ε σημείωσε πτώση 1,42% με αυξημένο όγκο συναλλαγών.

Η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε να απεμπλακεί από τη συσσώρευση που πραγματοποιεί, αν και στην αρχή της συνεδρίασης δημιουργήθηκαν προσδοκίες ανόδου, λόγω του αγοραστικού ενδιαφέροντος στις μετοχές των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών.

Επιχειρηματικά Νέα: Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα βρεθεί η μετοχή της Intralot, καθώς, όπως επισημαίνει, η διανομή του προμερίσματος καταδεικνύει τις ισχυρές ταμειακές ροές της εταιρίας.

Σε αναθεώρηση των προβλέψεών της στον τομέα της βιομηχανικής μπαταρίας για τον Γερμανό θα προχωρήσει η Marfin Hellenic, ύστερα από την ανακοίνωση του ομίλου για συνεργασία με την γερμανική Atlas Elektronik, καθώς όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή -η οποία παραμένει θετική για τη Γερμανός- ο τομέας της βιομηχανικής μπαταρίας απολαμβάνει μικτό περιθώριο κέρδους 36% έναντι 22,95 του ομίλου.

Σύμφωνα με την EFG Eurobank Securities, η συμφωνία συνεργασίας που ανακοίνωσε η Γερμανός είναι ευοίωνη για τον όμιλο, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως διατηρεί τη θετική της άποψη για τη μετοχή της εισηγμένης.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v