Ο οικονομικός Τύπος της Παρασκευής

Η ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής που κατέθεσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι ”μνηστήρες” για τη Νέα Ολυμπιακή, καθώς και οι εξελίξεις που αφορούν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο απασχολούν μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Ο οικονομικός Τύπος της Παρασκευής
Η ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής που κατέθεσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι ”μνηστήρες” για τη Νέα Ολυμπιακή, καθώς και οι εξελίξεις που αφορούν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο απασχολούν μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Σημίτης: Και μυστικές επιστολές έχουν ανταλλαγεί μεταξύ Κώστα Σημίτη και Τόνι Μπλερ με στόχο την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα πριν από τις εκλογές του Απριλίου, τονίζει η εφημερίδα ”Τα Νέα”.

Τράπεζα της Ελλάδος: Η συνέχιση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας με υψηλό ρυθμό μετά το 2004 και συνεπώς η πραγματική σύγκλιση δεν είναι δεδομένη και αυτονόητη και απαιτεί κυβερνητικά μέτρα για να επιτευχθεί, προειδοποίησε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Ν. Γκαργκάνας, μέσω της ενδιάμεσης έκθεσης νομισματικής πολιτικής που κατέθεσε χθες στη Βουλή, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

”Το Βήμα” επισημαίνει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος κατέληξε πως η οικονομία δεν αντέχει άλλες αυξήσεις μισθών, ούτε περαιτέρω διόγκωση του δημόσιου τομέα, ενώ η ”Ναυτεμπορική” τονίζει πως η Τράπεζα της Ελλάδος παρεμβαίνει στον προϋπολογισμό, συμπληρώνοντας τις 4 άμεσες προτεραιότητες που επισημαίνονται στην έκθεση του διοικητή της τράπεζας.

Η ”Εξπρές” τονίζει πως ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος διαπιστώνει ότι υπάρχουν σημάδια χαλάρωσης σε σχέση με τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας και επισημαίνει ότι είναι δεδομένος ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών.

Σοφοκλέους: Ποιες μετοχές βελτιώνουν τα κέρδη τους ”βρέξει – χιονίσει” αναφέρει η εφημερίδα ”Μέτοχος και Επενδύσεις”, ενώ επισημαίνει τις μετοχές που κατάφεραν να επιδείξουν αύξηση της κερδοφορίας τους ακόμα και το ”δίσεκτο” 2002.

Ασφαλιστικό: Βελτιώσεις στους όρους συνταξιοδότησης προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”, η οποία επισημαίνει τις 20+1 αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Πετρέλαιο: Τους λόγους γιατί δεν διοχετεύεται στην αγορά η ιρακινή παραγωγή, αναφέρει η εφημερίδα ”Μέτοχος και Επενδύσεις”, ενώ παραθέτει τους κερδισμένους και τους χαμένους της έντασης.

Ολυμπιάδα: Αυξάνεται συνεχώς το κόστος του προγράμματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, αυτή τη στιγμή ξεπερνά τα 650 εκατ. ευρώ, χωρίς κανένας να μπορεί να εγγυηθεί πού ακριβώς θα φτάσει στο τέλος, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Πληροφορική: Έργα πληροφορικής συνολικού προϋπολογισμού 64 εκατ. ευρώ προωθεί η κυβέρνηση μέσα στο επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με το ”Κέρδος”.

Ταμιευτήριο: Αρχίζει το παζάρι για το τίμημα του Ταμιευτηρίου, σύμφωνα με ”Το Βήμα”, που σημειώνει ότι το υπουργείο Οικονομίας προσανατολίζεται στην πώληση του 40%, αντί του 35%, ενώ το ”Χρηματιστήριο” κάνει λόγο για ”τρικυμία” του Τ.Τ.

Ολυμπιακή: Γνωστοί, άγνωστοι και αμφισβητούμενοι συμπεριλαμβάνονται στη ”λίστα γάμου” της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας, όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”. Από την πλευρά της η ”Ναυτεμπορική” σημειώνει πως έκλεισε το πρώτο μέρος της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής, τονίζοντας το αμφιλεγόμενο ενδιαφέρον, ως προς τις πραγματικές προθέσεις για υποψηφιότητα, της Iberia.

Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, ”θρίλερ” εξελίχθηκε στη Μαδρίτη με την εκδήλωση ενδιαφέροντος της Iberia, ενώ ανωνύμως στέλεχός της έσπευσε να διαψεύσει τη συμμετοχή.

Alpha Bank: Αύξηση 30% αναμένεται στα κέρδη της Alpha Bank, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που σημειώνει πως η οργανική κερδοφορία της τράπεζας ενισχύεται με ρυθμό 12%.

Coca-Cola: Σημαντική αύξηση των πωλήσεων κατέγραψε η Coca-Cola, σύμφωνα με το ”Κέρδος”, καθώς ευεγερτικό θεωρείται το κύμα καύσωνα που έπληξε μεγάλα τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v