Τα ταμεία της ΔΕΗ, ο δορυφόρος του ΟΤΕ κ.λπ.

Οι επενδυτές αντιμετωπίζονται συνήθως από τους επαγγελματίες και τις διοικήσεις των εταιριών ως άνθρωποι που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση. Τη μια είναι το θέμα της ΔΕΗ και του ασφαλιστικού της ταμείου, την άλλη το κόστος του δορυφόρου του ΟΤΕ, την τρίτη κάτι άλλο. Ο παρανομαστής κοινός. Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας...

Τα ταμεία της ΔΕΗ, ο δορυφόρος του ΟΤΕ κ.λπ.
Οι επενδυτές αντιμετωπίζονται συνήθως από τους επαγγελματίες και τις διοικήσεις των εταιρειών ως άνθρωποι που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση.

Τη μια είναι το θέμα της ΔΕΗ και του ασφαλιστικού της ταμείου, την άλλη το κόστος του δορυφόρου του ΟΤΕ, την τρίτη κάτι άλλο. Ο παρανομαστής κοινός. Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας...

Το θέμα με τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων της ΔΕΗ είναι απλό. Η ΔΕΗ έχει εγγυηθεί ότι θα καλύψει μελλοντική πιθανή αδυναμία του ταμείου έναντι των δικαιούχων του. Είναι ένα θέμα που μπορεί να προκύψει, μπορεί και να μην προκύψει. Ως θέμα όμως είναι υπαρκτό.

Οι ανάδοχοι επιχείρησαν να το υποβαθμίσουν, εκτιμώντας ότι έτσι βελτιώνουν την εικόνα της εταιρείας. Κάνουν λάθος. Τεράστιο λάθος.

Τίποτε δεν μένει κρυφό σ’ αυτό τον κόσμο. Ούτε καν το πιο αθώο ψέμα, αν υπάρχουν, τελικά αθώα ψέματα. Όταν το ποτήρι είναι μισοάδειο, οφείλουμε να σταθούμε στο πρώτο συνθετικό της λέξης, στο μισό.

Με το να παίξουμε με το δεύτερο συνθετικό και το μισοάδειο να το κάνουμε μισογεμάτο, το μόνο που κάνουμε είναι να εγείρουμε υποψίες. Και μάλιστα για ένα θέμα που πιθανόν να μην αξίζει της δημοσιότητας που τυγχάνει.

Το κυριότερο όμως είναι ότι οι υποψίες αυτές μένουν και για το μέλλον. Ο πιο ειλικρινής άνθρωπος του κόσμου θα είναι πάντοτε υπό αμφισβήτηση αν σε κάποια στιγμή της ζωής του είχε παραβιάσει τους χρηστούς κανόνες επικοινωνίας.

Όσοι έχουν αμφιβολίες, ας απευθυνθούν στη διοίκηση του ΟΤΕ για να ενημερωθούν αρμοδίως. Ό,τι και να πουν σήμερα, στο πίσω μέρος του μυαλού των ξένων θεσμικών υπάρχει η αμφισβήτηση. Ο ΟΤΕ και οι μέτοχοί του θα είχαν όφελος αν από την αρχή μας έλεγαν τα πάντα για τη Ρουμανία, τη Σερβία, τον δορυφόρο και τις ζημίες που προέκυψαν. Σήμερα έχουν όλοι ζημία...

Μετά την Enron έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Επειδή όλοι είχαν συμμετοχή στο έγκλημα, προσπαθούν τώρα να μας πείσουν ότι είναι οι πιο αυστηροί κριτές του κόσμου. Με αυτό το δεδομένο, καλό είναι να αναπροσαρμόσουν όλοι τον τρόπο που σκέφτονται και κυρίως λειτουργούν.

Η εποχή που μπορούσε κανείς να εισάγει τις μετοχές της Φιλίππου Δομικά στο χρηματιστήριο και μετά από λίγες ημέρες να ”διαπιστώνει” ότι δεν ήξερε για τι πράγμα ακριβώς μιλούσε, έχει παρέλθει...

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v