Χώρος για παιχνίδι στους μικρομεσαίους...

Στην άκρη ”κάθεται” η υψηλή κεφαλαιοποίηση, δίνοντας χώρο για... παιχνίδι στους μικρομεσαίους. Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν σε άνετη και έγκαιρη υπερκάλυψη της εγγραφής της ΔΕΗ, με παραμονή στο προσκήνιο της υγιούς εννοούμενης περιφέρειας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Παραμένει σε στενότατο εύρος η διακύμανση, τόσο στην αγορά μετοχών όσο και σε αυτή των παραγώγων. Είναι χαρακτηριστικό πως το εύρος διακύμανσης στα συμβόλαια του FTSE-20 μηνός Νοεμβρίου δεν ξεπερνά τις 9 μονάδες.

Αυτό δικαιολογεί και το πολύ χαμηλό αριθμό ΣΜΕ που έχουν ανοιχτεί μέχρι στιγμής.

Οι συναλλαγές στην υποκείμενη αγορά δεν ξεπερνούσαν στις 15:00 τα 58 εκατ. ευρώ, ενώ οι μετοχές των ΔΕΗ και Εθνικής διαμορφώνουν την τάση στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Η μετοχή της Εθνικής κυμαίνεται στα 18,08 ευρώ, η μετοχή του ΟΤΕ οριακά στα 10 ευρώ, ενώ της ΔΕΗ στα περίπου 17,4 ευρώ.

Η εικόνα σταθεροποίησης που επικρατεί στην αγορά ήταν αναμενόμενο να στρέψει το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον, κυρίως προς τίτλους εταιριών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Σημαντικά τα κέρδη για τη νεοεισαχθείσα εταιρία Μάρακ, που συγκριτικά με την τιμή εισαγωγής της εμφανίζει σημαντικά κέρδη. Ακολουθούν Ευρωπαϊκή Πίστη, Κούμπας και γενικότερα μετοχές εταιριών αυτού του βεληνεκούς.

Είναι προφανές πως εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μέχρι και την Τετάρτη, τότε και οι εγχώριοι θεσμικοί θα καλύψουν έγκαιρα την διαδικασία διάθεσης μετοχών της ΔΕΗ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως εάν μέχρι και την Πέμπτη καλυφθεί τουλάχιστον κατά μια φορά η εγγραφή της ΔΕΗ δικαιολογημένα θα πρέπει να αναμένουμε με αιχμή την Εθνική, αντίδραση του τραπεζικού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v