Χαμηλής τάσεως το ρεύμα της... ΔΕΗ

Τις αναμενόμενες απώλειες της ΔΕΗ, αλλά και του FT 20, εξισορροπούν εν μέρει η Εθνική και ο ΟΠΑΠ, ενώ το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον, κυρίως των ”βραχυπρόθεσμων παικτών” έχει επικεντρωθεί σε μετοχές της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Μέχρι τις 2.105 μονάδες το πιθανό εύρος της σημερινής διόρθωσης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιμέρους μετοχές επανέρχονται στο προσκήνιο και επιλεκτικές κινήσεις ακολουθούνται από πλευράς ενεργών παικτών.

Με τη μετοχή της ΔΕΗ να υποχωρεί προς τα 17,4 ευρώ (απώλειες 1,8%) είναι λογικό να πιέζεται χαμηλότερα προς τις 2.110 ο δείκτης, με σχετικά λίγες συναλλαγές που δεν ξεπερνούν τα 14 εκατ. ευρώ την πρώτη ώρα της συνεδρίασης.

Από την άλλη πλευρά η υπέρβαση των 18 ευρώ από τη μετοχή της Εθνικής, επιβεβαιώνει την εκτίμηση όσων υποστηρίζουν πως οι μέχρι πρότινος πωλητές έχουν σταματήσει τη ρευστοποίηση θέσεών τους, λόγω της επικείμενης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του Ομίλου.

Δηλαδή, έχουμε μια αγορά ”μία η άλλη”, με τη μετοχή της ΔΕΗ να έχει περιθώρια περαιτέρω υποχώρησης προς τα 17 ευρώ, ίσως και οριακά χαμηλότερα. Πάντως, η σε γενικές γραμμές σταθεροποιητική, γενική εικόνα που κυριαρχεί στην αγορά, επιτρέπει τις όποιες άκρως βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετοχές μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, εμφανίζουν –συγκριτικά- ικανοποιητική εμπορευσιμότητα και θετική απόδοση.

Η μετοχή της Sanyo για παράδειγμα υπερβαίνει τα 2 ευρώ, στη Σελόντα επιχειρείται επαναπροσέγγιση του 1 ευρώ, ενώ στην περίπτωση της Fanco στόχος παραμένει η κατάκτηση των 3 ευρώ, τα 4 ευρώ προσεγγίζει και πάλι ο Βάρδας, ξεπερνά τα 5 ευρώ η Despec, πλησιάζει τα 6 ευρώ ο Μπήτρος, ενώ ακολουθούν Βερνίκος, Ανέκ, Έμπεδος, Έμφασις, Ευρωπαϊκή Πίστη, ΝΕΛ, Κανάκη, Hitech και ορισμένων ακόμη μετοχών αυτής της κατηγορίας.

Από πλευράς κατασκευαστικού κλάδου, ξεχωρίζουν οι ΑΕΓΕΚ, Αθηνά, ΑΛΤΕ, Μηχανική.

Προσπάθεια μόχλευσης με αύξηση των συναλλαγών επιχειρείται και στη μετοχή της ΕΥΔΑΠ, του ΟΛΘ, για προφανείς λόγους, ενώ τα 6 ευρώ ”πιάνει” και πάλι η μετοχή της Intracom.

Για την επόμενη ώρα, πιθανολογείται η δοκιμασία της περιοχής μέχρι και τις 2.110 μονάδες, όπου και θα δοκιμαστούν τα αντανακλαστικά της αγοράς, με πιθανότερο ενδεχόμενο την αντίδραση και πάλι τις 2.140 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v