”Παίζουν” οι μικροί στο ΧΑ

Η επικείμενη αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE σε συνδυασμό με τη χθεσινή αναδιάταξη των δεικτών του XA επιτρέπει απλώς τη διαμόρφωση ισχνής τάσης στη μεσαία-χαμηλή κεφαλαιοποίηση. Τα πακέτα σε Alpha και ΟΠΑΠ προοιωνίζονται υψηλότερες τιμές για τις μετοχές των δύο ομίλων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κλίμα που διευκολύνει τα ”παιχνίδια” στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση επικρατεί στην αγορά. Γιατί όσον αφορά στις μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι επιμέρους κινήσεις είναι άκρως προσεκτικές και αποσκοπούν κυρίως στη διατήρηση του Γενικού Δείκτη στο τρέχον εύρος τιμών.

Παρ’ όλα αυτά, τα πακέτα που πραγματοποιήθηκαν γύρω στις 11:30 στις μετοχές των Alpha και ΟΠΑΠ, αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτών των δύο ομίλων.

Θα επισημάνουμε και πάλι πως η μετοχή της Alpha υπολείπεται μόλις 0,10 ευρώ της υψηλής τιμής κλεισίματος (19,9 ευρώ), ενώ το ενδοσυνεδριακό υψηλό είναι τα 20,6 ευρώ.

Με το πακέτο των 100.000 τεμαχίων που πραγματοποιήθηκε στην τιμή των 19,6 ευρώ, θα υποβοηθηθεί η προσπάθεια υπέρβασης και πάλι των 20 ευρώ.

Θετική μέχρι στιγμής πορεία της μετοχής της Εθνικής, όπου επιδιώκεται να κατοχυρωθούν τα 18 ευρώ, ενώ στην αντεπίθεση έχει περάσει η ΔΕΗ.

Με αυξημένες συναλλαγές και τιμή προς τα 17,6 ευρώ η μετοχή κινείται στο ανακοινωθέν εύρος (16,4-17,72) όπου θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, αυξημένη εμπορευσιμότητα εμφανίζουν κυρίως μετοχές εταιριών που εντάχθηκαν στους κλαδικούς δείκτες (ή και απομακρύνθηκαν). Κινούνται επίσης μετοχές που πρόκειται να αναβαθμιστούν (ή υποβαθμιστούν) την ερχόμενη εβδομάδα με αφορμή την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE.

Από αυτή την πλευρά θα πρέπει να προσεχθεί κυρίως η μετοχή του Αλουμινίου της Ελλάδος, που λόγω της κεφαλαιοποίησής της πιθανότατα θα υποβιβαστεί στον ΜΚ 40, αλλά και των ΚΑΕ που κατά πάσα πιθανότητα θα καταλάβουν τη θέση του Αλουμινίου Ελλάδος στην επικείμενη αναδιάταξη των εν λόγω δεικτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v