ΑΧΕ: Σταθεροποιητικών τάσεων συνέχεια

Στη ΔΕΗ και στον ευρύτερο τραπεζικό κλάδο εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα επικεντρωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Η εγχώρια αγορά εκτιμάται πως θα συνεχίσει να κινείται με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, διατηρώντας τις σταθεροποιητικές τάσεις που έχει επιδείξει τον τελευταίο καιρό.

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικών τάσεων συνέχεια
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Οι εισροές κεφαλαίων από πλευράς θεσμικών επενδυτών, καθώς και η επικείμενη μετοχοποίηση της ΔΕΗ αναμένεται να αποτελέσουν τους βασικότερους παράγοντες για την κίνηση της αγοράς.

Η Marfin Hellenic εκτιμά πως το πιο πιθανό σενάριο βραχυπρόθεσμα είναι η διατήρηση των σταθεροποιητικών τάσεων του Δείκτη με τον όγκο των συναλλαγών να κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Επίσης, η Marfin Hellenic συμπληρώνει πως η συμμετοχή των θεσμικών επενδυτών είναι και θα παραμείνει περιορισμένη, εν όψει της προσφοράς της ΔΕΗ που λήγει την Παρασκευή.

Γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών εκτιμά η EFG Eurobank Securities πως θα συνεχίσει να κινείται η αγορά, ενώ επισημαίνει πως η δημόσια προσφορά της ΔΕΗ, η οποία ξεκινάει αύριο και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Η EFG Eurobank Securities συμπληρώνει πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου των τραπεζών θα εισέλθουν σταδιακά στο προσκήνιο, με την Εθνική Τράπεζα να είναι η πρώτη που ανακοινώνει μεγέθη στις 23 Οκτωβρίου.

Τη μετοχή της ΔΕΗ τοποθετεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος η Εγνατία ΑΧΕ, σύμφωνα με την οποία το χαμηλό όριο στο εύρος της τιμής διάθεσης των 16,4 ευρώ υπονοεί discount της τάξεως του 6,3% σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος, ενώ το υψηλό του εύρους (17,72 ευρώ) υπονοεί premium 1,3%, γεγονός που παραπέμπει σε μεταβλητότητα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως το ενδιαφέρον αναμένεται να επεκταθεί και στις τράπεζες εν όψει της ανακοίνωσης των μεγεθών εννεαμήνου από την Εθνική Τράπεζα.

Από την άλλη, η Beta Χρηματιστηριακή αναφέρει πως τα κέρδη από τις διεθνείς αγορές ενδέχεται να προσδώσουν ένα θετικό κλίμα στην εγχώρια αγορά, ενώ επισημαίνει πως ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Τι έγινε χθες: Χαμηλότερα κατά 0,19% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τον όγκο των συναλλαγών να κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, όπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ, η οποία συμπληρώνει πως οι τράπεζες υπεραπέδωσαν, καθώς τόσο οι εγχώριοι όσο και οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές βοήθησαν ώστε να απορροφηθούν οι πιέσεις.

Η EFG Eurobank Securities αναφέρει πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε στενό εύρος διακύμανσης, απορροφώντας τις διαδοχικές προσφορές που εκδηλώθηκαν.

Επιχειρηματικά Νέα: Βάσει των εκτιμήσεων της Marfin Hellenic κινήθηκαν τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Πλαίσιο, επιβεβαιώνοντας όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή –η οποία επισημαίνει πως παραμένει θετική– την ανάπτυξη του ομίλου μέσω της ενίσχυσης του δικτύου καταστημάτων και της αύξησης του μεριδίου αγοράς.

Για την Πλαίσιο η EFG Eurobank Securities αναφέρει πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου κινήθηκαν βάσει των εκτιμήσεών της, ενώ συμπληρώνει πως η εταιρία παραμένει μεταξύ των ευνοημένων του κλάδου της πληροφορικής.

Αύξηση του κύκλου εργασιών της μητρικής κατά 6,6% για το σύνολο του 2003 προβλέπει η διοίκηση των Μινωικών Γραμμών, όπως αναφέρει η EFG Eurobank Securities, παραθέτοντας εκτιμήσεις της διοίκησης της ακτοπλοϊκής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, τα EBITDA αναμένεται να ενισχυθούν κατά 19,8%, ενώ όπως αναφέρει η EFG Eurobank Securities οι εν λόγω εκτιμήσεις κινούνται στα επίπεδα των δικών της προβλέψεων.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v