Ντόμινο (;) για την αγορά οι πιέσεις στον ΟΤΕ

Παραμένουν ισχυρές οι πιέσεις στον ΟΤΕ, παρασύροντας χαμηλότερα την αγορά, με αποτέλεσμα μόνον 7 μετοχές να βρίσκονται σε θετικό πρόσημο. Το θετικό πάντως από την τρέχουσα διόρθωση είναι πως συντελείται σε μια περίοδο όπου διορθώνουν και τα ξένα χρηματιστήρια, ενώ διαμορφώνουν ευκαιρίες επιλεκτικών αγορών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στη ρευστοποίηση σημαντικών θέσεων μετοχών του ΟΤΕ, κυρίως από την πλευρά ξένων διαχειριστών, αποδίδεται η πίεση που ασκείται και σήμερα στη μετοχή του Οργανισμού.

Οι πωλήσεις γίνονται κυρίως μέσω των 5 ισχυρότερων χρηματιστηριακών εταιριών, οι οποίες εκτιμούν ότι η συνολική προσφορά σήμερα-αύριο μπορεί να φτάσει και τα 2,5 εκατ. τεμάχια.

Αυτό πρακτικά αδυνατίζει την όποια προσπάθεια στήριξης επιχειρείται στη μετοχή του Οργανισμού στα επίπεδα των 9,5-9,6 ευρώ.

Αναμφίβολα η χθεσινή ισχυρότατη παρέμβαση της UBS δημιουργεί κάποια μικρά προβλήματα στη διαδικασία μετοχοποίησης της ΔΕΗ, αναδεικνύει τις διαφορές πολιτικής που έχουν μεταξύ τους οι ξένοι οίκοι, αλλά, όπως σημείωναν στελέχη της Εθνικής, δημιουργούνται και βραχυπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο σύνολό τους χρηματιστηριακές του μεγέθους των Marfin, Eurobank και Alpha Finance προσέβλεπαν στην ανακοίνωση, σήμερα, των οικονομικών αποτελεσμάτων της Εθνικής προκειμένου να σταθεροποιηθεί προς τις 2.150 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

Μέχρι στιγμής ο Γενικός Δείκτης κινείται χαμηλότερα των 2.100 μονάδων, με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες και με την πλειονότητα των μετοχών να υποχωρεί, ενώ μόλις 7 μετοχές βρίσκονται σε θετικό έδαφος.

Ίσως όμως και η διόρθωση που ξεκίνησε χθες με αφορμή τη μετοχή του ΟΤΕ να μην είναι και ό,τι χειρότερο για την αγορά μας, τη στιγμή που σε φάση διόρθωσης βρίσκονται και τα ξένα χρηματιστήρια.

Ας αφεθούν, λοιπόν, οι ξένοι οίκοι να κάνουν το ”κομμάτι” τους, να πιέσουν όπου και όσο μπορούν και ενδεχομένως να τα... ξαναβρούν μεταξύ τους.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, μόνο η συμμετοχή του ΟΤΕ στην Cosmote και η τεράστια ακίνητη περιουσία του δικαιολογούν αποτίμηση 5.000 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v