Στους ρυθμούς των... reports η αγορά

Ως καταλύτης των πιέσεων στη μετοχή του ΟΤΕ λειτούργησε το report της UBS, ενώ παράγοντες της αγοράς προειδοποιούν πως από πλευράς ξένων υπάρχουν σημαντικές θέσεις για ρευστοποιήσεις. Βραχυπρόθεσμα η τάση μεταβάλλεται και πάλι σε αρνητική, εάν ο Γ.Δ. δεν κλείσει υψηλότερα των 2.130 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δύσκολη αρχή για τη ΔΕΗ, καθώς οι έντονες πιέσεις που ασκούνται στη μετοχή του ΟΤΕ παρασύρουν οριακά χαμηλότερα των 2.130 μονάδων το Γενικό Δείκτη.

Παράγοντες της αγοράς, που συμφωνούν απόλυτα με τις αιτιάσεις της UBS, εγείρουν, ωστόσο, ερωτήματα ως προς την επιλογή του χρόνου δημοσιοποίησης της σχετικής ανάλυσης.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται σήμερα σε μεγαλύτερο εύρος (2.126-2.142 μονάδες), ενώ στον FTSE-20 η μέγιστη διαφορά δεν έχει ξεπεράσει τις 7 μονάδες.

Η αδυναμία της αγοράς να απορροφήσει τις πιέσεις που ασκούνται στη μετοχή του Οργανισμού έχει ανατρέψει την αρχικά θετική εικόνα μεταξύ ανοδικών/πτωτικών μετοχών (σχέση 1 προς 3).

Είναι προφανές πως όσοι ανεθάρρησαν από τη χθεσινή εικόνα, κυρίως στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, σπεύδουν είτε σε κατοχύρωση των θέσεών τους είτε σε ρευστοποίηση με εμφανή τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Στον τίτλο του ΟΤΕ έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές ύψους 800.000 μετοχών, πιέζοντάς τον προς τα 9,98 ευρώ, αν και παράγοντες της αγοράς προειδοποιούν πως υπάρχουν προς εκτέλεση σημαντικές θέσεις ρευστοποίησης κυρίως ξένων διαχειριστών.

Αντίβαρο στη μετοχή του ΟΤΕ επιχειρείται να στηθεί μέσω κυρίως του ΟΠΑΠ (όπου προβληματίζουν όμως τα πακέτα των τελευταίων 2 συνεδριάσεων) και της ΔΕΗ.

Να σημειωθεί ότι τα τρία πακέτα που πραγματοποιήθηκαν στα 12,5 ευρώ (τρέχουσα τιμή) αφορούσαν μεταφορά θέσεων ξένων προς εγχώριους θεσμικούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v