ΑΧΕ: Σε θετικές περιοχές η αγορά

Σε θετικό έδαφος εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί η εγχώρια αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ως αποτέλεσμα αφενός της βελτίωσης της επενδυτικής ψυχολογίας και αφετέρου της ανοδικής τάσης στις διεθνείς αγορές, αν και δεν αποκλείεται η τάση συσσώρευσης. ΔΕΗ και Εθνική παραμένουν στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Σε θετικές περιοχές η αγορά
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου των εταιριών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεκινώντας με την Εθνική Τράπεζα, αναμένεται να καθορίσουν την τάση της αγοράς, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ.

Όπως αναφέρει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ η αγορά αναμένεται να κινηθεί και σήμερα σε υψηλότερα επίπεδα με επιλεκτικές αγορές σε τράπεζες και blue chips.

Η Marfin Hellenic αναφέρει πως η αγορά τεχνικά έχει τη δυνατότητα να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα και ως εκ τούτου εκτιμά πως θα κινηθεί θετικά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, μετά τόσο από τη βελτίωση της ψυχολογίας των εγχώριων επενδυτών, όσο και των ανοδικών τάσεων στις διεθνείς αγορές.

Θετική εκτιμά η EFG Eurobank Securities πως είναι η τάση στην εγχώρια αγορά, ενώ συμπληρώνει πως θα χρειαστούν μάλλον ορισμένες ακόμη συνεδριάσεις ώστε να επιβεβαιωθεί η εν λόγω διάθεση.

Ιδιαίτερα όσον αφορά στη σημερινή συνεδρίαση η EFG Eurobank Securities εκτιμά πως η αγορά θα κινηθεί θετικά, επισημαίνοντας πως το ενδιαφέρον θα παραμείνει επικεντρωμένο στη δημόσια προσφορά της ΔΕΗ καθώς και στα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εθνικής που ανακοινώνονται αύριο.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα θεωρεί πως η αγορά θα συνεχίσει να κινείται με τάσεις σταθεροποίησης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, καθώς όπως επισημαίνει με τις υπάρχουσες συνθήκες και τις τελευταίες εξελίξεις ο Δείκτης πιθανότητα δεν θα κινηθεί επιθετικά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την Fortius ΑΧΕΠΕΥ ο Γενικός Δείκτης θα προσπαθήσει να κινηθεί σε θετικές περιοχές εφόσον απορροφηθούν οι όποιες ρευστοποιήσεις ενδοσυνεδριακά.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,15% χθες με ήπιο όγκο συναλλαγών, ενώ ”υπεραπέδωσε” σε σχέση με τους δείκτες της μικρής και τη μεσαίας κεφαλαιοποίηση καταδεικνύοντας ενδεχόμενη τάση ανάκαμψης, αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ.

Όπως αναφέρει η Marfin Hellenic μετά από μια σειρά σταθεροποιητικών συνεδριάσεων ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες με άνοδο, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα της ημέρας, ενώ συμπληρώνει πως το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στη ΔΕΗ, και στην επικείμενη ανακοίνωση αποτελεσμάτων εννεαμήνου από την Εθνική Τράπεζα.

Επιχειρηματικά Νέα: Σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ η Stet Hellas ανακοινώνει αύριο μεγέθη για την περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ συμπληρώνει πως εκτιμά ότι τα μεγέθη της εταιρίας θα είναι θετικά.

Ανώτερα των εκτιμήσεων της Εθνικής ΑΧΕ κινήθηκαν τα μεγέθη εννεαμήνου της Πετρόπουλος όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report.

Επικαλούμενη δημοσιεύματα του Τύπου η Marfin Hellenic αναφέρει πως η διοίκηση του ΟΤΕ θα μεταβεί στο Βουκουρέστι όπου θα συναντήσει τον υπουργό Τηλεπικοινωνιών Νταν Νίκα ώστε να τον ενημερώσει για τις προθέσεις του Οργανισμού όσον αφορά στην CosmoRom, ενώ η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει πως ο κ. Νίκα πρόσφατα δήλωσε ότι η απόφαση για το κλείσιμο της CosmoRom θα πρέπει να ληφθεί και από τις δυο πλευρές.

Επιπλέον, η Marfin Hellenic σημειώνει στο πρωινό της report πως σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, το κράτος αναμένεται να προκηρύξει διαγωνισμό για την πώληση του 20% της ΕΥΔΑΠ τις επόμενες ημέρες, ενώ επισημαίνει πως δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα παραχωρηθεί η διοίκηση στον στρατηγικό επενδυτή.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη εννεαμήνου της Τεγόπουλος, η EFG Eurobank Securities αναφέρει πως κινήθηκαν βάσει των εκτιμήσεών της για το σύνολο του έτους.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v