Ο οικονομικός Τύπος της Τετάρτης

Στα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, στις ρυθμίσεις του φορολογικού, στη συγκράτηση των αυξήσεων στα ασφάλιστρα, στους όρους του διαγωνισμού για την πώληση ποσοστού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Ο οικονομικός Τύπος της Τετάρτης
Στα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, στις ρυθμίσεις του φορολογικού, στη συγκράτηση των αυξήσεων στα ασφάλιστρα, στους όρους του διαγωνισμού για την πώληση ποσοστού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Φόροι - Ακίνητα: Έβαλαν τις τελευταίες πινελιές στο φορολογικό νομοσχέδιο σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία η οποία επισημαίνει όλες τις ρυθμίσεις παραθέτοντας τις λεπτομέρειες για επιδόματα φοιτητών, τεκμήρια, ΦΠΑ, μεταβιβάσεις αγρών και Ι.Χ.

Καταργείται το χαρτομάνι των πιστοποιητικών για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, ενώ οι αγοραπωλησίες των Ι.Χ. θα γίνονται με μια επίσκεψη στη νομαρχία σύμφωνα με τα Νέα που αναφέρουν επίσης το πακέτο με τις 10 αλλαγές στους φόρους.

Με μια απλή δήλωση θα γίνονται οι μεταβιβάσει των ακινήτων σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία κάνει λόγο για πάταξη της γραφειοκρατίας με νομοσχέδιο-σκούπα.

Το Κέρδος αναφέρει πως η αγορά ακινήτων βρίσκεται σε φάση αναζήτησης, ενώ επικαλείται έρευνα της Κάπα Research η οποία καταγράφει τις τάσεις της επόμενης πενταετίας.

Αποκρατικοποιήσεις: Με μια κίνηση πλήρους μεταστροφής η κυβέρνηση παραδέχεται σύμφωνα με την Καθημερινή πως τα έσοδα του Δημοσίου για την αποκρατικοποίηση δεν κατευθύνονται αποκλειστικά στη μείωση του δημοσίου χρέους, όπως διακήρυττε κατηγορηματικά προχθές.

Συστηματική προσπάθεια καταβάλλει η κυβέρνηση προκειμένου να εισπραχθούν 3 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις τα οποία θα δοθούν για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, αλλά και την κάλυψη άλλων υποχρεώσεων του προϋπολογισμού τονίζει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Αλλαγή κλίματος παρατηρήθηκε χθες στη Σοφοκλέους με την αρωγή τόσο της υψηλής κεφαλαιοποίησης όσο και της περιφέρειας, τονίζει η Ναυτεμπορική

Ασφάλιστρα: Συμφωνία μεταξύ ασφαλιστικών εταιριών και υπουργού Ανάπτυξης επιτεύχθη χθες σύμφωνα με το Βήμα όσον αφορά στο ”πάγωμα” των ασφαλίστρων αυτοκινήτου μέχρι τις αρχές του 2004.

Η Καθημερινή αναφέρει πως η άμεση αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της ασφαλιστικής αγοράς αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για τη συγκράτηση των αυξήσεων στα ασφάλιστρα, εκτίμησαν χθες οι εκπρόσωποι της αγοράς μετά τη συνάντηση που είχαν με τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης Κ. Κουλούρη.

Γερμανία: Οι πάντες βλέπουν τώρα ανάκαμψη στη Γερμανία σύμφωνα με την Ημερησία που αναφέρει πως τα έξι γερμανικά ινστιτούτα αλλά και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών βλέπει ρυθμούς αύξησης της τάξεως του 1,7% - 2% για τη γερμανική οικονομία.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Ο διαγωνισμός θα αφορά ποσοστό κάτω του 50% όπως αναφέρει το Βήμα που τονίζει πως οι ενδοκυβερνητικές αντιθέσεις όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις και ειδικά στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αμβλύνθηκαν μετά από την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.

Η Καθημερινή σημειώνει πως στην κυβέρνηση παρατηρείται δυστοκία σχετικά με την αποσαφήνιση των όρων του διαγωνισμού για τη ”μερική αποκρατικοποίηση” του Τ.Τ., ενώ το Κέρδος κάνει λόγο για ενδοκομματικές κόντρες για το Τ.Τ.

Εθνική Τράπεζα: Αύξηση κερδών υψηλότερα από 35% στο εννεάμηνο αναμένεται να παρουσιάσει η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με το Βήμα, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο κάνει λόγο για αύξηση 38% στα κέρδη της Εθνικής στο 9μηνο διαμορφούμενα στα 382-384 εκατ. ευρώ.

Γενική Τράπεζα: Πάνω από πέντε δεσμευτικές προσφορές για την Γενική Τράπεζα κατατέθηκαν χθες, σύμφωνα με το Βήμα, ενώ σύμφωνα με την Ημερησία οι ”μνηστήρες” για τη Γενική ανέρχονται σε επτά εκ των οπίων οι πέντε είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι δύο ξένοι.

ΕΒΖ: Νέες εξαγορές στα Βαλκάνια αναζητά η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης μέσω της θυγατρικής της ”Βαλκανική Ζάχαρη”, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο,

Sony-Samsung: Στα πρόθυρα της δημιουργίας μιας κοινοπραξίας βρίσκονται η Sony και η Samsung οι οποίες επί δεκαετίες ανταγωνίζονταν η μια την άλλη, όπως τονίζει το Βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v