Ο σκύλος, η Σοφοκλέους και το δέλεαρ!

Οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο είναι περιορισμένες. Οι δύο χρηματιστές έχουν χρόνο για περίπατο και τον εκμεταλλεύονται. Περπατούν δίπλα δίπλα, σχεδόν αμίλητοι. Τη σιωπή διασπά ένα απρόσμενο γεγονός.

Ο σκύλος, η Σοφοκλέους και το δέλεαρ!
Οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο είναι περιορισμένες. Οι δύο χρηματιστές έχουν χρόνο για περίπατο και τον εκμεταλλεύονται. Περπατούν δίπλα δίπλα, σχεδόν αμίλητοι.

Τη σιωπή διασπά ένα απρόσμενο γεγονός. Βρίσκονται μπροστά στα περιττώματα ενός σκύλου! Η απροσδόκητη και όχι ιδιαίτερα ευχάριστη αυτή συνάντηση δίνει μία εξτρεμιστική ιδέα στον ένα από τους δύο χρηματιστές.

- Λένε ότι εμείς οι χρηματιστές μπορούμε να κάνουμε τα πάντα για τα χρήματα. Δεν έχουμε παρά να το αποδείξουμε. Σου δίνω 20.000 ευρώ αν αυτή τη στιγμή φας αυτό το αηδιαστικό πράγμα που βρήκαμε στον δρόμο μας.

Η πρόκληση δεν είναι ευγενική, αλλά το δέλεαρ των 20.000 ευρώ είναι σημαντικό για να το απορρίψει τόσο εύκολα. Τι να κάνει; Σφίγγει την καρδιά του, κρατάει τη μύτη του και πραγματοποιεί τον άθλο!

Λίγα λεπτά αργότερα είναι πλουσιότερος κατά 20.000 ευρώ. Μόνο που δεν μπορεί να χωνέψει εύκολα ότι εξανάγκασε τον εαυτό του σε μία τέτοια πράξη μόνο και μόνο για 20.000 ευρώ. Να ήταν τουλάχιστον περισσότερα...

Δεν περνά πολύ ώρα και βρίσκονται μπροστά σε ένα ανάλογο θέαμα. Βλέπετε, τα πάρκα είναι από τους λίγους χώρους που ένας κύριος ή μία κυρία μπορεί να βγάλει αμέριμνα τον σκύλο του βόλτα! Να η ευκαιρία που ζητούσε για να πάρει πίσω το αίμα του!

- Έχεις τη δυνατότητα να πάρεις πίσω τα 20.000 ευρώ που μου έδωσες. Δεν έχεις παρά να επαναλάβεις ό,τι έκανα και εγώ προηγουμένως!

Ο άλλος χρηματιστής το σκέφτηκε. Τον είχε στεναχωρήσει που είχε χάσει αυτά τα 20.000 ευρώ. Κι έτσι το δοκίμασε κι αυτός!

- Πάρε πίσω τα 20.000 ευρώ σου. Ξέρεις όμως κάτι; Όχι μόνο δεν έχουμε κερδίσει χρήματα, αλλά έχουμε εξαναγκαστεί να κάνουμε μια πράξη που δεν θα τολμούσαμε νωρίτερα καν να τη σκεφτούμε. Ποιο το όφελός μας από αυτό;

- Έχεις άδικο! Δεν είμαστε πλουσιότεροι! Πράγματι! Βοηθήσαμε όμως την αγορά να κάνει συναλλαγές ύψους 40.000 ευρώ!

Ένα ανέκδοτο είναι που μας το έστειλε φίλος χρηματιστής με e-mail. Όταν η αγορά αποκτήσει και πάλι όγκους συναλλαγών, τότε δεν θα υπάρχει χρόνος για e-mail...

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v