Κλειδί για την τάση ΔΕΗ και ΟΤΕ

Μπορεί να κινηθεί και, σύμφωνα με τις προβλέψεις της πλειονότητας των χρηματιστών, σε υψηλότερα επίπεδα η Σοφοκλέους. Σήμερα θα φανούν οι αγοραστές της ΔΕΗ, αλλά και όσοι πιστεύουν πως η μετοχή του ΟΤΕ αξίζει καλύτερη τύχη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θετικές εκτιμήσεις για την πορεία της αγοράς, τους εναπομείναντες δύο μήνες, εκφράζει η πλειονότητα των χρηματιστών και εγχώριων διαχειριστών, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί η ανοδική τάση στη Νέα Υόρκη και θα προχωρήσουν στο επόμενο πακέτο μετοχοποιήσεων.

Καθαρά τεχνικά, η αγορά δικαιολογεί μια αντίδραση προς τις 2.150 μονάδες, αν υποθέσουμε πως η μετοχή της ΔΕΗ θα διατηρήσει την ανοδική τάση της και σήμερα.

Αυτό το αναφέρουμε γιατί υπάρχει προφανής διαφορά μεταξύ της τιμής κλεισίματος της Παρασκευής και της τιμής διάθεσης του πακέτου στους θεσμικούς.

Το μέγα ζητούμενο πάντως είναι η πορεία της μετοχής του ΟΤΕ, όπου η διοίκηση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ούτε πώς θα πληρώσει την εξαγορά του ποσοστού της Telenor στην CosmΟΤΕ, αλλά ούτε και αν θα προχωρήσει σε απορρόφηση της θυγατρικής της.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι μια σειρά μετοχών υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης με ενδεικτική την περίπτωση των Γερμανός, Βασιλόπουλος, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΠΑΤΤ, Newsphone, Veterin, Κέκροψ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Πλαισιο και ορισμένες ακόμη, είτε διατηρούν είτε αποκτούν ανοδική φορά.

Κι αυτό ακριβώς είναι το ενδιαφέρον στοίχημα που παίζεται στην αγορά μετοχών που δεν συμπεριλαμβάνονται στις άμεσης προτεραιότητας επιλογές των θεσμικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v