Απόπειρα σταθεροποίησης με το... φόβο του ΟΤΕ

Προσπάθειες σταθεροποίησης της αγοράς γύρω από τις 2.085 μονάδες πραγματοποιούνται από την αρχή της συνεδρίασης. Η ισορροπία όμως είναι αρκούντως εύθραυστη, καθώς η παραμικρή εκδήλωση υπερβάλλουσας προσφοράς στη μετοχή του ΟΤΕ πιέζει την αγορά χαμηλότερα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η προσπάθεια υπέρβασης των 2.100 μονάδων, μέχρι στιγμής, αποτέλεσε τη θετική ένδειξη της πρώτης ώρας. Παράλληλα επιβεβαιώνει την προσπάθεια σταθεροποίησης που καταβάλλεται από πλευράς ισχυρών παικτών.

Όμως γύρω στις 12:15 εναργοποιήθηκε και πάλι εντολή πώλησης στη μετοχή του ΟΤΕ, πιέζοντάς τον μέχρι και 1% χαμηλότερα. Αυτό το γύρισμα του ΟΤΕ έφερε και πάλι την αγορά προς την περιοχή των 2.085 μονάδων.

Οι συναλλαγές στα περίπου 16 εκατ. ευρώ την πρώτη ώρα θεωρούνται τουλάχιστον επαρκείς για να κρατήσουν την αγορά υψηλότερα των 2.085 μονάδων.

Από πλευράς μετοχών επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της Π&Κ που, πέραν της σύστασης για αύξηση θέσεων σε τράπεζες, προχωρά στην επιλογή συγκεκριμένων μετοχών εταιριών από το χώρο της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Πέραν αυτών, η μετοχή του κλάδου-σηματωρού των εκδόσεων, ΔΟΛ, κινείται προς τα 5,54 ευρώ. Ανάλογα θετική, μέχρι στιγμής, εικόνα εμφανίζουν οι θυγατρικές της Εθνικής, η Εθνική Ασφαλιστική στα 5,78 ευρώ και η Εθνική Ακινήτων στα 5,6 ευρώ. Υπερβαίνει και πάλι τα 8 ευρώ η μετοχή της Αστήρ, ενώ σημαντικά κέρδη με χαμηλή όμως εμπορευσιμότητα καταγράφει ο Δρομέας προς τα 1,8 ευρώ.

Με κέρδη προς τα 4,5 ευρώ και ο Φοίνιξ, ενώ ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΕ και MLS με υψηλούς τζίρους κατοχυρώνουν τα 6,4 ευρώ, τα 2,3 και τα 3,9 ευρώ αντίστοιχα.

Επιτέλους σημειώνονται συναλλαγές μόχλευσης στη μετοχή του Κέκροπα, τη στιγμή που η Vivere προσεγγίζει το 1 ευρώ και το Πλαίσιο τα 9 ευρώ.

Παράλληλα η μετοχή των ΚΑΕ φαίνεται να κατοχυρώνει τα 14 ευρώ, ενώ η μετοχή της ΔΕΗ βρίσκεται σε διακύμανση -και είναι λογικό αυτό- γύρω από την υψηλή τιμή εύρους εγγραφών.

Από τεχνικής πλευράς, για σήμερα, αρκούμεθα στη επιβεβαίωση των 2.085 μονάδων ως περιοχής ”στήριξης”, ενώ θα πρέπει να αναζητηθούν συναλλαγές περισσότερες από αυτές της χθεσινής συνεδρίασης.

Σημείωση: Θα μπορούσε η πίεση στη μετοχή του ΟΤΕ να συμπαρασύρει και τη μετοχή της Cosmote; Όχι και τόσο θεωρητικό το ερώτημα, εάν κρίνουμε από την πορεία της μετοχής της ΚΟΣΜΟ στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Ειδικά σήμερα η τιμή υποχώρησε χαμηλότερα και των 10 ευρώ, με μεγάλες ”ανοικτές” εντολές πώλησης ”στημένες” στα 10 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v