ΑΧΕ: Με το βλέμμα στην Ευρώπη

Από τις ευρωπαϊκές αγορές εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα καθοριστεί η τάση της σημερινής συνεδρίασης, με τη ΔΕΗ να βρίσκεται στο επίκεντρο, δεδομένου ότι σήμερα λήγει η περίοδος της δημόσιας προσφοράς, η επιτυχημένη ολοκλήρωση της οποίας ενδέχεται να επηρεάσει την ψυχολογία θετικά.

Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Στο ρυθμό των ευρωπαϊκών αγορών αναμένει η Marfin Hellenic πως θα κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ υπενθυμίζει πως σήμερα λήγει η δημόσια εγγραφή της ΔΕΗ.

Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως η επιτυχής ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής της ΔΕΗ ενδέχεται να επιδράσει θετικά για την αγορά.

Τεχνικό rebound αναμένεται σήμερα στην αγορά με επιλεκτικές αγορές σε τράπεζες και blue chips, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ.

Σύμφωνα με την EFG Eurobank Securities, η εγχώρια αγορά ενδέχεται να σταθεροποιηθεί σήμερα, ενώ συμπληρώνει πως οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να καθορίσουν την τάση.

Επίσης, η EFG Eurobank Securities αναφέρει πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εθνικής Τράπεζας δεν αποτέλεσαν έκπληξη, καθώς κινήθηκαν βάσει των εκτιμήσεων, και κατά συνέπεια εκτιμά πως δεν θα επηρεάσουν την αγορά.

Παράλληλα, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως η συμπεριφορά της Σοφοκλέους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την κίνηση των διεθνών αγορών, ενώ τονίζει πως είναι πιθανό να σημειωθεί ένα θετικό άνοιγμα.

Αναφερόμενη σε εγχώριους παράγοντες η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εθνικής Τράπεζας, αν και κινήθηκαν βάσει των προβλέψεων, το θετικό συνολικότερο ”outlook” για το 2004, σύμφωνα με καθοδηγήσεις της διοίκησης κατά τη διάρκεια χθεσινού conference call, ενδέχεται να επηρεάσει θετικά την ψυχολογία, ενώ συμπληρώνει πως η ΔΕΗ θα παραμείνει στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς η περίοδος για τη δημόσια εγγραφή λήγει σήμερα.

Από την πλευρά της η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως η άντληση ρευστότητας με τη δημόσια εγγραφή της ΔΕΗ και τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία ήταν εντός (ή ελαφρώς κατώτερα) των εκτιμήσεων των αναλυτών, σε συνδυασμό με τις διεθνείς ανακατατάξεις, αναμένεται να επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα το Χ.Α.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v